Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. November 27. 17:27, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Energetikai felújítás, saját hőközpont

Energetikai felújítás, saját hőközpont

Befejeződött az Asztalos J. u. 10-12. szám alatti társasház rekonstrukciója. A harminclakásos épület energetikai felújítása közel 60 millió forintba került.

Befejeződött az Asztalos J. u. 10-12. szám alatti társasház rekonstrukciója. A harminclakásos épület energetikai felújítása közel 60 millió forintba került. A költségek fedezéséhez a kormányzat 29.593.770 forinttal, az kiskunfélegyházi önkormányzat 5.837.508 forinttal járult hozzá, a fennmaradó összeget lakók fizették ki. Az ünnepélyes átadásra ma (november 27-én) került sor.

Kapus Krisztián polgármester, a körzet önkormányzati képviselője köszöntőjében elmondta, újabb mérföldkőhöz érkezett a „Kiskunfélegyházi Épületfelújítási Program”. Az elmúlt 10 év, 800 millió forint összegű fejlesztések és 163 millió forint önkormányzati forrás biztosítása után most érkeztünk el az első olyan beruházáshoz, ahol a lakók a fűtőműről is leváltak, és így a saját hőközpont kialakításával minden eddiginél nagyobb rezsicsökkentés fognak elérni.

A beruházás során az 30 lakásos épület komplex felújítása valósult meg. A komplexitás az első lakószint alatti födém és a külső homlokzatok szigetelését, nyílászárók cseréjét, a tető víz-és hőszigetelését, a közös helyiségek nyílászáróinak cseréjét jelentette. A beruházásnak köszönhetően az előzetes számítások szerint megközelítőleg 70%-os energiamegtakarítás érhető majd el, csökkenő CO2 kibocsátás mellett. A felújítás – kiegészülve a kormányzat rezsicsökkentést célzó intézkedés-sorozatával – a kiskunfélegyházi lakosok mindennapjait teszi könnyebbé, élhetőbbé – tette hozzá a polgármester.

2003-ban, még a Petőfi lakótelep önkormányzati képviselőjeként az egyik kezdeményezője voltam a Panel-program elindításának, amely az elmúlt 10 évben több, sikeresen lezárult lakóépület-felújítást eredményezett városunkban. Polgármesterré választásom után azt a feladatot kaptam, hogy városunk történelmének eddigi legnagyobb, megközelítőleg 800 millió összértékű beruházáshoz biztosítsam – a város nehéz anyagi helyzete mellett is – a 2009-ben vállalt önkormányzati önerőt. Mint a társasházfelújítási program elkötelezett támogatója, hittem abban, hogy minden nehézség ellenére is megvalósíthatóak a beruházások és most itt állunk és azt látjuk, hogy győzött az elkötelezett munka, a hit és a kitartás – hangsúlyozta ki Kapus Krisztián.

A miniszteri döntés értelmében folytatódik a panelprogram. Az eddig várólistán lévő Holló László utca 13-27., Attila utca 1-3. és az Asztalos János utca 2-8. számú épületek felújítása a jövő év elején megvalósulhat –tette hozzá a polgármester.

Az energiamegtakarítás már konkrét számokban mérhető. Ötven százalékkal kevesebb az energiaköltség a Holló László 63-83.számú épülettömbben. A megtakarítást pedig visszaforgatják a társasház hitelére – mondta el Csomán Jánosné közös képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.