Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 20. 17:25, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Emmi: januárban várható a következő nyugdíjemelés

Emmi: januárban várható a következő nyugdíjemelés

A következő nyugdíjemelés januárban várható - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a rezsicsökkentésnek és az alacsony inflációnak köszönhetően az év eleji nyugdíjemelés éves szinten mintegy 4 százalékkal növelte a nyugdíjak vásárlóértékét. A kormány - ígéretének megfelelően - minden év szeptemberében megvizsgálja a nyugdíjakat. Ennek megfelelően az elmúlt években visszamenőlegesen megemelte a nyugdíjakat - tette hozzá az államtitkárság.
"Ebben az évben a nyugdíjak vásárlóértéke nőtt, az év eleji 5,2 százalékos nyugdíjemelés jelentősen meghaladta az infláció mértékét, így a következő nyugdíjemelés januárban várható" - áll a tárca közleményében.
Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, "Orbán Viktor megint átverte a nyugdíjasokat: mégsem kapnak novemberben kiegészítő nyugdíjemelést az idősek". Hozzátette: az átlagos infláció a csökkenő vásárlóerő miatt valóban alacsony, a nyugdíjasak napi kiadásait azonban nem a tartós fogyasztási és divatos ruházati cikkek adják, hanem az élelmiszerek, a gyógyszerek és egészségügyi szolgáltatások, amelyek az elmúlt három évben töretlenül drágultak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár