Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Január 03. 14:00, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Emelkedett a kőolaj ára

Emelkedett a kőolaj ára

Mintegy három százalékkal drágult a kőolaj a péntek reggeli kereskedésben a feszültté vált közel-keleti helyzet miatt, amely veszélybe sodorhatja a biztonságos kőolajexportot a térségből.

Röviddel kilenc óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 2,13 dollár (3,06 százalék) emelkedéssel, 68,28 dolláron állt. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta ára 1,78 dollárral (2,91 százalékkal) 62,96 dollárra ugrott.

Elemzők szerint tovább növelheti a feszültséget Irán és az Egyesült Államok között, hogy az amerikai elnök rendeletére légicsapásokat mértek péntek hajnalban Bagdadra, Iránhoz köthető célpontok ellen. A támadásban meghalt az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnoka és a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező milicistákat tömörítő ernyőszervezet vezetője.

Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője máris kemény válaszlépést ígért, az iráni külügyminiszter pedig arra figyelmeztetett, hogy az amerikai légitámadás erősíteni fogja az Egyesült Államokkal és Izraellel szembeni ellenállást a térségben és világszerte.

Címkék: ár, kőolaj, olaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.