Városlista
2022. január 17, hétfő - Antal

Hírek

2011. Augusztus 10. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Elvégezték a Margit híd egyik szárnyhídjának próbaterhelését

Elvégezték a Margit híd egyik szárnyhídjának próbaterhelését

Elvégezték a Margit híd próbaterhelését, melynek során kedden este nyolc, egyenként 26 tonnás teherautó hajtott fel a híd szigetre vezető szárnyhídjára.

 Az autókkal hét tesztet hajtottak végre különböző teherállásokban. A járműveket más-más alakzatban állították fel.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértőinek bevonásával azt vizsgálták, hogyan reagál a híd szerkezete ekkora terhelésre. A szakemberek először rögzítették a terhelés nélküli híd adatait, majd a járművek előre meghatározott alakzatban álltak fel.

Dunai László, a terheléspróba vezetője a teszt előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szárnyhíd statikus próbaterhelése során megmérik a híd állapotváltozását terhelés hatására. Azt mérték, hogy az üres hídhoz képest milyen süllyedések, lehajlások keletkeznek, illetve figyelték, hogy a híd belsejében milyen feszültségek keletkeznek.

A híd lehajlása az előzetes számítások szerint 15 milliméter, de a szakemberek ennél kisebb értékekre számítanak. Az esti méréseket azonnal kiértékelték, és heteken belül elkészül a végleges jelentés. A mérések ideje alatt a gyalogosok nem használhatták a szárnyhidat, csak az Árpád híd felől közelíthették meg a Margitszigetet.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: margit híd

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 17. 06:00, hétfő | Belföld

Egy 102 éves férfi is megkapta a negyedik védőoltást a pécsi klinikán

Mintegy harminc ember - köztük egy 102 éves férfi - kapta meg a koronavírus elleni oltóanyag negyedik adagját szombaton a pécsi Klinikai Központ oltópontjain azok után,

2022. Január 17. 05:00, hétfő | Belföld

Sokszor szeles, hideg idő várható

Sokszor szeles, hideg idő várható a következő napokban. Többfelé mínusz 10 Celsius-fok alá is hűlhet a levegő, néhol napközben is fagypont körül alakulnak a maximumok.

2022. Január 16. 18:05, vasárnap | Belföld

Magyarországon is érzékelték a tongai vulkánkitörés hatását

Magyarországon is érzékelhető volt a Tonga közelében történt tenger alatti vulkánkitörés okozta légköri nyomásváltozás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

2022. Január 16. 16:02, vasárnap | Belföld

Ittasan ült volán mögé, szembe ment a forgalommal

Előállították a rendőrök azt a sofőrt, aki a forgalommal szemben ment az M30-as autópályán Szikszó közelében, ráadásul ittasan.