Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2021. November 12. 08:00, péntek | Kék hírek
Forrás: infovárosok/ügyészség

Eltörte a mentőápoló kezét

Eltörte a mentőápoló kezét

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt jogerősen elítélte a bíróság azt a férfit, aki ellátása közben eltörte a mentőápoló kezét.

A vádirat szerint március 30-án 2 óra 28 perckor tett állampolgári bejelentés alapján egy vérző férfihoz érkezett a mentőautó Vértesszőlősön. A mentőápoló a férfi sebét ellátta, majd a mentőautóhoz kísérte, beültette, hogy további ellátásért beszállítsák a kórházba – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy az ellátott férfi ekkor agresszívvé vált, a mentőápolót több alkalommal meglökte, amelynek következtében a mentőkocsi nyitott ajtaján mindketten a földre estek, és ott a férfi tovább lökdöste és dulakodott a sértettel. A mentőautó vezetője próbálta megfékezni az agresszív férfit, aki a mentőápoló kezét megfogta, azt addig feszítette, amíg annak kézfeje eltörött.

A bíróság most jogerősen 2 év 8 hó börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Az ítéletet az ügyész, vádlott, védő is tudomásul vette, így az jogerős.

Címkék: ítélet, mentő

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 19. 16:05, szerda | Kék hírek

Óriási sebességgel hajtott be a körforgalomba egy autós

Felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetéstől való eltiltást kért az ügyészség arra a férfira, aki tavaly csaknem 160 kilométerrel hajtott be egy balatonfőkajári körforgalomba, és emiatt balesetet szenvedett.

2022. Január 18. 08:00, kedd | Kék hírek

Emberölés áldozata lett egy december végén Budapesten eltűnt férfi

Gyilkosság áldozata lett egy 33 éves érdi férfi, akinek eltűnését édesapja január 5-én jelentette be; a tettes beismerő vallomást tett - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese hétfőn.

2022. Január 17. 15:04, hétfő | Kék hírek

Több mint hétszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

Péntektől vasárnapig 773 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2022. Január 17. 08:55, hétfő | Kék hírek

Láncfűrész, karó és balta is erőkerült családi perpatvaron

A rendőrök a két család tagjai ellen eljárást indítottak.