Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 03. 07:48, szerda | Belföld
Forrás: mti

Elsőfokú ár- és belvízvédelmi készültség van a Duna felső szakaszán

Elsőfokú ár- és belvízvédelmi készültség van a Duna felső szakaszán

Elsőfokú ár- és belvízvédelmi készültséget rendelt el a Duna felső szakaszára az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kedd délelőtt - tájékoztatta a szervezet vezetője az MTI-t.

Németh József igazgató közölte: a csapadék és az olvadás hatására áradás kezdődött a Duna ausztriai szakaszán. Nagybajcsnál a folyó szintje meghaladja az elsőfokú készültségét, az éjszakai órákra pedig 520-540 centiméter körüli, a másodfokú készültségi szintet rövid időre elérő vízállással tetőzhet. A megemelkedett vízszint miatt a Vének-Dunaremete és a Dunaremete-Rajka árvízvédelmi szakasz Dunakiliti gátőrjárásán rendelték el a készültséget.

Gönyűnél 450-470 centiméteres vízállással várható a tetőzés. Az árhullám a Duna alsóbb szakaszán Komáromnál megközelíti majd az első fok szintjét, Esztergomnál pedig várhatóan már nem ér el készültségi szintet a vízállás.

A Rába vízállása a győr-moson-soproni megyeszékhelynél várhatóan a délutáni órákban meghaladja a 300 centimétert. A rakpart 430 centiméteres szintjét az éjszakai órákban rövid időre el is érheti a vízállás, de még így is készültségi szint alatt marad.

A Lajta legfelső szakaszán, a Schwarzán is kialakult egy kisebb árhullám, így Mosonmagyaróvárnál is áradásra kell számítani, de várhatóan szintén készültségi szint alatt marad a vízállás.

A belvíz miatt a Duna menti szakaszon és a Mosoni-Duna bal parti szakaszán van elsőfokú belvízvédelmi készültség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.