Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Január 13. 15:44, kedd | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Első újévi koncertjét adta a Lakiteleki Tűzoltózenekar

Első újévi koncertjét adta a Lakiteleki Tűzoltózenekar

A Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekara újévi koncertet adott szombaton este, melynek a lakiteleki Petőfi Sándor Művelődési Ház adott otthont.

A Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekara újévi koncertet adott szombaton este, melynek a lakiteleki Petőfi Sándor Művelődési Ház adott otthont. Az este folyamán a zenekar széles repertoárral szórakoztatta a közönséget.

A Lakiteleki Tűzoltózenekar 2012-ben alakult meg, Lakiteleken élő fiatal zenészekből, a zeneiskola növendékeiből és a környező települések muzsikusaiból. A zenekar a próbákon és a fellépéseken Szőke Ferenc karmester instrukcióit követi. Az együttes tagjai az önfeledt együttzenélésen és a közönség szórakoztatásán felül nagy hangsúlyt fektetnek a fúvószenekari hagyományok megteremtésére és népszerűsítésére, valamint a baráti kapcsolatok létesítésére más zenekarokkal.

A megalakulás óta a zenekar számos eseményen és rendezvényen vett részt, színesítve ezzel Lakitelek és környéke kulturális életét. Mára rendszeres szereplői lakiteleki és távolabbi települések rendezvényeinek, fesztiváljainak, falunapjainak. Az együttes külföldi fellépéssel is büszkélkedhet, hiszen a múlt évben a szerbiai Bajmokon muzsikáltak az ottani közönségnek a Bajmoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület fennállásának 120. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen.

A zenekar folyamatosan, szorgalmasan gyakorol. Munkájuknak szépen lassan megérett a gyümölcse, ugyanis 2014. április 12-én a demecseri országos fúvószenekari minősítésen a Szórakoztató Zene kategóriában EZÜST minősítést nyertek. Ez azért nagy fegyvertény, mert az együttes csak két éve működik, és olyan zenekarokkal kellett versenyezniük, amelyek már legalább 10-15-20 éve zenélnek együtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok