Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Június 12. 21:05, hétfő | Helyi
Forrás: Ónodi Árpád

Első magyar SÖRÚTLEVÉL

Első magyar SÖRÚTLEVÉL

A kézműves sörök varázslatos világába kalauzolja a nagyérdeműt az új fesztiváligazolvány.

A kézműves sörök varázslatos világa ízekben, illatokban, színekben és különleges összetevőkben szinte kimeríthetetlen variációkat tartogat azok számára, akiknek a sörfogyasztás nem mennyiségi, hanem minőségi gasztronómiai élmény. A "sörköltemények" további rendhagyó jellemzője, hogy a legritkább alkalmakkor találjuk meg őket egy helyen. A kis főzdék minőségi nedűiket szerte az országban elszórva gyártják, kis mennyiségben készülnek, hamar elfogynak és csak friss fogyasztásuk ajánlott, így szállításuk is bonyolult a nyári melegben. Ezt az édesen nehéz kihívást veszi nyakába a III. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál eltökélt csapata 2017. július 21-23. között a patinás kiskunfélegyházi Öreglaktanya előtti árnyas sétányon a vasútállomás mellett. A rengeteg színes szakmai, zenei és családi programon túl 50 magyar kézműves sörkülönlegességet vonultat fel a fesztivál az egész ország területéről.

A sörízlelgetés meghitt pillanatait hívatott elősegíteni az első Magyar Sörútlevél, amelynek kiváltásával varázslatos utazás indul Kiskunfélegyháza főutcájának történelmi platánsora alatt. A fesztiváligazolvánnyal városról városra, főzdéről főzdére utazhat a kalandor anélkül, hogy valóban nyakába venné az országot. A Sörútlevél 20 különböző csapolt kézműves sörpikoló helyszíni elfogyasztására jogosít három napig szabad fajtaválasztással és egyszerre több vendég is használhatja, ha csoportosan váltották ki. A kedvezményes kóstolási lehetőség mellett az útlevél látványos fesztiválemlék is az "utazóknak", aki igazi szakmai hozzáállásról tesz vele tanúbizonyságot, hiszen valóban végig szeretné kóstolni a 3 napos fesztiválon az ország sörmanufaktúráinak ritka termékeit. A Sörútlevél limitált, 200 db-os példányszámban szerezhető be a Félegyházi Kézműves Sörfesztiválon. Mindenkinek felhívjuk a figyelmét, hogy a kis kiszerelésben készülő sörök hamar elfogyhatnak, így érdemes a rendezvény nyitó estéjén, július 21-én megérkezni.

A szervezők természetesen díjazzák az igazi szakértelmet és az érdeklődést, ezért a Sörútlevélről szóló facebook írás megosztásával és kedvelésével mindenki részt vehet egy sorsoláson. 10 értékes Sörútlevelet talál a rendezvény folyamán így gazdára. Mindenkinek eredményes játékot kívánunk a fesztivál előtt és remek hangulatot a helyszínen 2017. július 21-23. között a III. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztiválon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.