Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2013. Március 25. 12:43, hétfő | Helyi sport
Forrás: - szerk. -

Első lett Simon Gergely a RISZI Kupán

Első lett Simon Gergely a RISZI Kupán

Hétvégén, Szolnokon került megrendezésre a RISZI kupa műfalmászó verseny.

Hétvégén, Szolnokon került megrendezésre a RISZI kupa műfalmászó verseny. A rendezők szándéka szerint az idei versenyt, mint egy dzsembori szerint bonyolították le. Ez azt jelentette mindenki akkor mászott, amikor volt egy szabad versenyút, illetve akkor kezdte el a gyakorlatot, amikor úgy érezte minden szempontból felkészült a feladat végrehajtására. A viszonylagos kötetlenséggel azt is szerették volna elérni, hogy minél több fiatalnak csináljanak kedvet ehhez a könnyűnek nem éppen nevezhető sportághoz. Az ilyen versenyeken bebizonyosodik, hogy ebben a szakágban csak azok érhetnek el sikereket, akik a fizikai adottságaikon túl az átlagnál is nagyobb kitartással, munkabíró képességekkel is rendelkeznek. Tapasztalhattuk, hogy a RISZI kupán jó néhány ilyen tulajdonsággal bíró versenyző is rendelkezik. A fiatal gladiátoroknak hat utat kellet teljesíteni. Városunkat a DSZDSE versenyzője Simon Gergely képviselte. Korosztályában 100%-os teljesítménnyel az első helyen végzett. Gergely elmondta, hogy a Szolnoki verseny fontos állomása volt a felkészülésének, hiszen a hétvégén, Miskolcon fogják a Magyar bajnokság első fordulóját megrendezni, és versenykörülmények között jó edzésnek számított a RISZI kupa.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 18:09, kedd | Helyi sport

Szépen teljesített a Koppány csapat

2021. szeptember 25-én a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület hat tagja utazott Gyulára egy meglehetősen mozgalmas íjász hétvégére.

2021. Október 11. 09:25, hétfő | Helyi sport

Szép eredmények születtek a birkózásban a hétvégén

Gyöngyösön rendezték a diák korosztály Kelet-magyarországi területi selejtezőjét, ahonnan a Kötöttfogású Diákolimpia Országos Döntőre juthattak be a legjobbak.

2021. Október 04. 09:38, hétfő | Helyi sport

Magyar aranyérem a ifjúsági triatlon Eb-n

A magyar csapat nyerte meg vasárnap a vegyes váltók küzdelmét a törökországi Alanyában rendezett ifjúsági triatlon Európa-bajnokságon.

2021. Október 01. 16:49, péntek | Helyi sport

Félegyházi triatlonosok az Ifjúsági Európa Bajnokságon Törökországban

Jó hírek érkeztek Törökországból! A magyar válogatottban szereplő Papp Laura és Trungel-Nagy Kolos egyaránt bejutott a szombati „A” döntőbe.