Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Február 09. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Első benyomás…

Első benyomás…

Segítünk „bevágódni” a szülőknél!

Előbb-utóbb elérkezik a pillanat, hogy párunk be szeretne mutatni minket a családjának. Ez általában vegyes érzelmeket szül, hiszen egy kapcsolat komolyra fordulását jelzi, de ugyanakkor beindul a para is, hogy vajon mit fognak szólni hozzánk. Cikkünkben pár tippet adunk ahhoz, hogy az első találkozásunk jól süljön el.

Öltözék
Ne a legdrágább, legdivatosabb ruhánkat vegyük fel! Erről rögtön az jut eszébe egy szülőnek, hogy anyagiasak vagyunk és gyermeküknek sokba fog kerülni ez a kapcsolat. Viseljünk tehát diszkrét, egyszerű öltözéket, és a kényelmi szempontokat is vegyük figyelembe. Mindenben keressük az arany középutat, ne legyünk tracák de felesleges kisestélyit öltenünk is.

Ajándék
Semmiképpen ne akarjuk elkápráztatni a legelején a szülőket méregdrága meglepetésekkel, ettől ugyanis csak zavarba jönnek és máris azon gondolkodnak, ők hogyan viszonozzák mindezt. Egy üveg bor, egy tálca sütemény a cukrászdából, egy virágcsokor elegendő figyelmesség.

Legyünk barátságosak és nyitottak
Attól még, hogy tiszteljük párunk szüleit, nem kell túlzottan óvatoskodni és udvariaskodni. Tehetünk fel kicsit személyesebb kérdéseket is, hogy érezzék őszintén kíváncsiskodunk. Azonban itt is vigyázzunk arra, hogy az arany középutat megtartsuk. Ne viselkedjünk úgy, mintha ezer éve barátok lennénk, tartsunk egy lépés távolságot.

Mama főztje
Mi lenne más, ami leveszi a lábáról párunk édesanyját, mint hogy repetát kérünk az ebédből? Az sem számít túlzásnak, ha elkérjük a sütemény receptjét, amivel megkínálnak bennünket. Biztosan elolvad a boldogságtól a kedves „mama” és nyert ügyünk lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit