Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2015. Szeptember 06. 09:23, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Előzetesben az M5-ös autópályán halálos balesetet okozó embercsempész

Előzetesben az M5-ös autópályán halálos balesetet okozó embercsempész

Az M5-ös autópályán szeptember 3-án halálos közlekedési balesetet okozó embercsempész magára hagyta áldozatait.

A gépkocsi utasai mindannyian szír illegális bevándorlók voltak, egyikük a helyszínen életét veszítette, egy személy súlyosan, harmadik társuk könnyen sérült.

Az akkor rendelkezésre álló adatok szerint a baleset okozója 22 éves magyar állampolgárságúA. A. Mohamed szegedi lakos.

Hírenk szerint előzetes letartóztatásba helyezte szombaton a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája.

Az ügyészség szerint az embercsempész férfi a fuvarért pénzt kérve vette fel a gépkocsijába a határt illegálisan átlépő 3 migránst szeptember 3-án hajnalban Szegeden. Majd az M5-ös autópályán Budapest irányába szállította őket. A migránsok végcélja Nyugat-Európa volt.

Az embercsempész a megengedettnél lényegesen gyorsabban vezetett, ezért Lajosmizse térségében elvesztette uralmat a jármű felett és a belső sávba haladva a szalagkorlátnak ütközött. A balesetben valamennyi migráns megsérült: az egyik könnyebben, a másik súlyosabban, a harmadik pedig a helyszínen meghalt.

A balesetet okozó embercsempész nem nyújtott segítséget az általa okozott balesetben megsérült migránsoknak. Ezzel szemben kiszállt az autóból, leszedte a rendszámokat, és elmenekült a helyszínről.

Nem sokkal később azonban sikerült elfogni, az ügyészség pedig máris kezdeményezte az előzetes letartóztatását. A halálos balesetet okozó embercsempészt minősített embercsempészés bűntettén kívül halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével is gyanúsítják.

Az ügyészség szerint a gyanúsított előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a bűncselekmények magas büntetéssel fenyegetettsége és a gyanúsított helyszínen tanúsított magatartása miatt tartani kell attól, hogy a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Ezen kívül megalapozottan feltehető az is, hogy a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, vagy a tanúk befolyásolásával megnehezítené, veszélyeztetné a bizonyítást. Az ügyészség szerint harmadik okként a bűnismétlés veszélye is az előzetes letartóztatás elrendelését indokolja.

A Kecskeméti Járási Ügyészség előzetes letartóztatás elrendelésére irányuló indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója fog majd dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 10:46, kedd | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176., és a várossá nyilvánítás 250. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozatra.

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet az MME

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Február 27. 08:18, kedd | Helyi

Február második felében is melegebb van, mint a megszokott

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

2024. Február 26. 19:20, hétfő | Helyi

Sulyok Tamást választotta államfőnek az Országgyűlés

Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.