Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Május 04. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Előttem az utódom

Előttem az utódom

A nemrégiben megtartott lótartó és tenyésztő szakma kiváló tanulója versenyen, a kiskunfélegyházi mezőgazdasági iskola tanulója Kozma Ágnes a harmadik helyen végzett.

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Lótartó és -tenyésztő Szakma Kiváló Tanulója Országos Versenyt, amelynek az idén április 19-től 22-ig a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Középiskolája és Szakiskolája adott otthont. Városunkat két tanuló képviselte a megmérettetésen.

Kozma Ágnes amellett, hogy a harmadik helyezésnek járó serleget magának tudhatta, két különdíjban is részesült egyrészt a gondozási feladatok kiváló megoldásáért, másrészt ő lett a legjobb Bács-Kiskun megyei versenyző.

Rózsa Páltól, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Intézmény igazgatójától megtudtuk, hogy Ági felkészítésében oroszlánrészt vállalt Szajbert Éva, aki anno 2010-ben szintén ezen a versenyen szerzett aranyérmet és tizenkét különdíjjal jutalmazták tudását és hozzáértését. Az sem meglepő, hogy szintén a kiskunfélegyházi mezőgazdasági iskola tanulójaként indult a versenyen.
Kozma Ágnes és oktatója a versenyt követő interjúban elmondták, hogy nagyon sok segítséget kaptak a felkészülésben az iskola igazgatójától Rózsa Páltól, Pelyva Imrétől, Bakos Katalintól, Dózsa Tamás osztályfőnöktől, Fülöp Sanyi bácsitól, valamint nagyon sokat köszönhetnek az Equita Kft-nek is, ahol javarészt a felkészülések zajlottak.

Fotó: Kozma Ágnes és oktatója Szajbert Éva

Ági nagyon sokat készült erre a megmérettetésre. Mivel Szegváron lakik, és naponta jár be az iskolába, így a tanulás mellett az utazás is nagyon sok idejét elvette, s emellett még a felkészülési idő alatt még plusz órákra is kellett járnia. Rengeteg lemondás, keserves küzdelmek, fáradságos munka áll eredményei mögött, de nagyon sokat jelentett az, hogy a felkészítő tanárok és oktatók mindvégig mellette álltak, biztatták és természetesen figyelmeztették a hibákra is. Az utóbbiakat néha nagyon nehéz volt elviselni és néha legszívesebben sírva is fakadt volna, amikor nagyon nem ment valamilyen feladat – vallotta be Ági. De mégis ment tovább. Újra megpróbálta és erőn felüli teljesítményével, szorgalmával nemcsak az elméleti feladatokon rágta túl magát, hanem a gyakorlatban is bizonyított nevelőinek, de legfőképp saját magának.

Szajbert Éva oktatója abban nyújtott kiemelkedő segítséget Áginak, hogy megosztotta személyes tapasztalatait a versennyel kapcsolatban. Elmondta, hogy mire kell figyelnie, ő mit csinálna másként, mint 2010-ben, valamint a félelmeit is megosztotta Ágival, aki ebből egy kis erőt is tudott meríteni magának.

Az izgalom és a félelem természetes velejárói a versenynek, s ebben nagyon hasonlít a két leányzó egymásra, hiszen ugyanúgy a verseny végén élték át a kéz- és lábremegést, a verseny kezdetén csak egy enyhe vizsgadrukkot tudhattak magukénak. Ági mosolyogva mondta, hogy már az is jó érzés volt, hogy a sorsolás útján kihúzott lovat a legjobbnak tartotta, s úgy érezte tényleg csak rajta állt a jó teljesítmény.

Az április 22-én átvett harmadik helyezettnek járó serleg és különdíjak pedig egyértelmű bizonyítékai annak, hogy Kozma Ágnes a lovász szakma kiváló tanulója, s ezzel együtt méltón megszolgálta felkészítő tanárai, oktatói segítségét és belé vetett hitét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA