Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Február 25. 09:12, hétfő | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Először játszik a Layanda Kiskunfélegyházán

Először játszik a Layanda Kiskunfélegyházán

A Layanda zenekar stílusa: indiai Raag + Rock \'n\' Roll = Raag \'n\' Roll. Ötvözi a magyar népi és indiai zene hagyományait a jazz, funk és pszichedelikus rock hangzásvilágával.

Koncerteztek a világhírű Pandit Rajeev Janardan szitárművésszel, Estas Tonne gitárossal, Netanel Goldberg énekessel is, valamint elkészítették a többszörösen díjnyertes Rupa Butikja című, egész estés dokumentumfilm zenéjét. Fesztiválokon több ezer fős közönség előtt játszanak. Koncertjeiken tradicionális dalok találkoznak közelkeleti ritmusokkal, nagy ívű improvizációkkal fűszerezve.

A Roktárban március 1-jén 20:00 órától megrendezésre kerülő koncert vendége a kiskunfélegyházi Mótyán Tibor, aki évekig tanult Tóth Szabival, a zenekar szitárosával Indiában.

Mótyán Tibor tanult hegedülni, zongorázni, basszusgitározni, de neve leginkább tabla-játékosként ismert. Tanulmányait Indiában folytatta, ahol Pt. Vinode Pathak tanítványa lett. Később olyan nagyszerű tablaművészektől tanulhatott, mint Pt. Abhijit Banerjee, Pt. Vinod Lele, vagy Pt. Pundlik Bhagwat. Az egyetlen nem indiai születésű tabla tarang játékos.

Az 5 tagú együttes 5 zenei diplomával rendelkezik 3 földrészről és már meghívást kapott az Egyesült Államokba és Mexikóba is.

Címkék: koncert, Layanda, rocktár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.