Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 08. 20:55, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elöntötte az eső Budát

Elöntötte az eső Budát

A hatalmas felhőszakadás, és nem egy gátszakadás miatt áll a víz a budai Bem téren és a Margit híd alatti területen szombat délután - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Korábban egyméteres, később 5-10 centis vízréteg borította a területet. A hömpölygő vízözön erejét jellemzi, hogy parkoló autókat is elsodort.

Közel egyméteres víz gyűlt össze szombat délután a fővárosi Bem téren, mert a csatornák a vihar miatt nem tudták elvezetni a délutáni záport – jelentette be Tarlós István főpolgármester. A városatya elmondta, hogy Budára délután vihar csapott le, a Duna magas vízállása miatt a csapadékcsatornákon nem tud lefolyni, a víz és a csatornák nyomás alá kerültek.

Ennek következtében a Batthyány tér környékén, főleg a Bem térhez közel egyméteres víz állt délután. Tarlós István tájékoztatása szerint a víz autókat sodort el, és nem tud közlekedni a 4-6-os és a 19-es villamos. Kiemelte: a Fővárosi Csatornázási Művek minden létező szivattyúval” emeli át a vizet a Dunába, és körülbelül este fél 7-re 'a helyzet oldódni fog'.

Kisdi Máté később Jelezte, a környéken mintegy 30-40 centiméteres víz áll. Elmondta, a helyszínre vonuló csatorna művek szakemberei a vizet átszivattyúzzák a Dunába., a víz miatt jelenleg nem járható a Bem rakpart és a környező utcák. A hegyekből hirtelen lezúduló víztömeg elborította a Frankel Leó utcát és a Széna teret is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.