Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Január 15. 13:02, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Élő példaképeink megismerése

Élő példaképeink megismerése

Az idei év első ülését tartotta ma (január 15-én) a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottság. Az ülésen a hungarikum pályázatokról, a beérkezett javaslatokról és a gyűjtés folyamatáról esett szó.

Az idei év első ülését tartotta ma (január 15-én) a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottság. Az ülésen a hungarikum pályázatokról, a beérkezett javaslatokról és a gyűjtés folyamatáról esett szó.

A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázaton négy kiskunfélegyházi pályázat ért el sikereket. A Kiskun Múzeum Baráti Köre és a Testvérvárosi Egyesület a Kiskunfélegyházi Értéktár közreműködésével valósítja meg a pályázatban szereplő tevékenységeket.
Tovább bővül a helyi értékek listája, hiszen a Kiskunfélegyházi Keringőgalambokat Tenyésztők Fajtaklubjának elnöke, Cserna János javaslata alapján két galambfajta – a Kiskunfélegyházi Keringő és a Kiskunfélegyházi Simafejű Keringő – is bekerülhet a Kiskunfélegyházi Értéktárba.
Szintén helyi értékként lesznek nyilvántartva a kiskunfélegyházi sportolók csúcsteljesítményei, sportolók, edzők életművei, valamint Kiskunfélegyháza díszpolgárainak tevékenysége, munkássága.
Élő példaképeink megismerésére Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata programsorozatot indít. Minden hónap harmadik szerdáján kötetlen beszélgetés keretében ismerhetjük meg egy-egy díszpolgárunk életútját, tevékenységét. Január 22-én 17 órakor elsőként Kapus Bélával beszélget Kapus Krisztián polgármester a Városháza dísztermében.
Megkezdődött az étkezés, gasztronómia témakörben fellelhető helyi értékek kutatása is. Az értékek bemutatásában a Duna Televízió Ízőrzők című műsora lesz a bizottság segítségére.
A bizottság továbbra is várja a javaslattételeket. A javaslattétel ingyenes, a javaslatot elektronikus, vagy postai út elektronikus adathordozón kell benyújtani a 114/2013 (IV. 16) Kormányrendelet 1. sz. melléklete alapján a területileg illetékes polgármester részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.