Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 24. 20:39, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Élménydús évet zárt a Kiskun Természetbarát SE

Élménydús évet zárt a Kiskun Természetbarát SE

Évnyitó közgyűlést tartott február 21-én a Kiskun Természetbarát SE a Szakmaközi Művelődési Házban.

Amellett, hogy a túravezetők beszámoltak az elmúlt évi tevékenységükről és felvázolták a 2020. évi túra terveiket, még számos személyi kérdésben is döntenie kellett a közgyűlésnek, többek között a jelenlegi Bozó Lajos elnök helyett új személyt kellett választani a sportegyesület élére.

Miután Bozó Lajos, a Kiskun Természetbarát SE elnöke köszöntötte a népes számban megjelent tagtársakat és ismertette a közgyűlés napirendi pontjait, szavazásra bocsátotta a jegyzőkönyvvezető, a jegyzőkönyvet hitelesítők, illetve a szavazatszámláló és jelölő bizottsági tagok személyét, melyet a közgyűlés egyöntetűen elfogadott, csakúgy, mint az új alapszabályt.

Mivel a tisztségviselők megbízatása lejárt, ezért a közgyűlésen öttagú elnökséget (1 fő elnök, 1 fő titkár, 1 fő gazdasági felelős és 2 tag), valamint egy háromtagú felügyelő bizottságot (1 fő elnök és 2 tag) is választottak. Elnökként Fekete Mártát, titkárként Kristóf Klárát, gazdasági felelősként Törteli Ferencnét, valamint elnökségi tagként Dobák Erzsébetet és Rádi Ferencet választotta meg a közgyűlés egyöntetűen, valamint a felügyelő bizottság elnökeként Kósa Jánosnét, tagokként pedig Kasza Saroltát és Bánfalviné Pál Gabriellát szintén egyöntetű szavazattal.

A közgyűlés a fentieken felül Örökös Tiszteletbeli Elnökként választotta meg Bozó Lajost, valamint Örökös Tiszteletbeli Elnökségi Tagként Kovács Ferencet.

A személyi kérdésekben való döntést és a pénzügyi beszámolót követően a túravezetők megtartották beszámolóikat. Elsőként Kristóf Klára, a „Bakancsosok” túravezetője, majd Rádi Ferenc, a „Talpasok” túravezetője osztotta meg a jelenlévőkkel a 2019. évi kirándulások emlékeit, melyeket gazdag képanyaggal színesített mindkettő természetjáró.

Természetesen az idei évre is nagy izgalommal készülnek mindketten. Számos úti céllal, versennyel és érdekes látnivalóval keltették fel a megjelentek érdeklődését. A programot hallgatva örömmel konstatálta minden természetjáró, hogy majd minden évszak szépségét kiélvezhetik 2020-ban is, hiszen a kirándulások időpontjai kora tavasztól késő őszig biztosítják a kikapcsolódási lehetőséget. A túravezetők pedig (Kristóf Klára, Tímár Mária és Rádi Ferenc) szívvel-lélekkel arra törekednek idén is, hogy élménydús és testet-szellemet felfrissítő kirándulásokban legyen része minden résztvevőnek.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.