Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Hírek

2020. Október 15. 12:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Elment az egyik legkedvesebb kollégánk

Elment az egyik legkedvesebb kollégánk

"A polgármesteri hivatal a félegyháziak többségének egy hivatalos hely, ahol ügyeket intéznek."

"Nekünk, akik itt dolgozunk, nemcsak munkahely, hanem második otthonunk. Az a közeg, amiben életünk egyharmadát töltjük. 130 ember sokszínű, egymásra utalt csoportja. Ismerjük és tiszteljük a másikat. Toleráljuk egymás hibáit és a közös ügy vitorlájába fogjuk egymás erényeit. Így alkotunk egy közösséget. Azt a csapatot, amely felel ennek a városnak, közös otthonunknak a működtetéséért.

Ez a közösség óriási veszteséget szenvedett most, hogy elhunyt Barczikay Gábor, az egyik legkedvesebb kollégánk. A tegnap érkezett hír letaglózott bennünket. Aki ismerte, tudja, hogy milyen lelkiismeretes, becsületes, őszinte ember volt. Igazi jószándékú ember, a szó legnemesebb értelmében. Ő intézte a város fáinak, zöldjeinek sorsát. Soha nem mondott nemet semmilyen feladatra, számíthattunk rá minden felmerült probléma megoldásánál. Magánemberként szerette a humort, a hétköznapokat gyakran felpezsdítette vicceivel. Mindig vidám volt, a legnehezebb helyzetekben is tudott nevetni. Őszinte hódolattal élt hobbijának, az íjászatnak és a fotózásnak, közösségi programjainkon mindig lelkes ízelítőt adott nekünk ezekből.

Kollégánk halála fájó űrként telepedik rá a polgármesteri hivatalra. Tisztában vagyunk vele, hogy az egész világban, és Magyarországon is őrületes sebességgel terjed a koronavírus-járvány, és ez alól mi sem tudjuk kihúzni magunkat. Ilyen, és ehhez hasonló tragédiák történnek most az egész országban, hivatalokban, szociális otthonokban, kórházakban… Hiába minden elővigyázatosság, óvatosság, sokszor ezt nem lehet kivédeni. Bár a járvány kéretlenül beszüremkedik mindannyiunk életébe és gyógyíthatatlan sebeket ejt, mégis menni kell tovább. El kell látnia a feladatát az orvosnak, hivatalnoknak, rendőrnek, óvónőnek…

Annak tudatában is, hogy megfertőződhetünk. De most megállunk egy percre és kollégánkat gyászoljuk.

Fájó szívvel és őszinte tisztelettel búcsúzunk tőled Gábor. Nyugodj békében!"

dr. Faragó Zsolt
jegyző

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 11:04, szerda | Helyi

Túladagolható-e a C- és a D-vitamin?

A C- és a D-vitaminok elengedhetetlenek az erős immunrendszerhez.

2020. Október 21. 11:00, szerda | Helyi

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Építészeti Díjait és a Mende Valér díjat

Bács-Kiskun Megye Építészeti Díját három kecskeméti és egy kalocsai építésznek ítélték oda.

2020. Október 21. 10:55, szerda | Helyi

Rég nem látott arcát mutatja a Péteri tó

A Kiskunsági Nemzeti Park gondozásában lévő KEHOP pályázat határidőn belül lezárulhat, így a következő évben a természet újra zavartalanul birtokba veheti a tavat.

2020. Október 21. 08:49, szerda | Helyi

Lehetséges, de megfontolandó az osztálykirándulás

Minisztériumi ajánlás szerint lehetséges, de megfontolandó az osztálykirándulások megtartása.