Városlista
2021. június 17, csütörtök - Laura

Hírek

2020. Október 15. 12:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Elment az egyik legkedvesebb kollégánk

Elment az egyik legkedvesebb kollégánk

"A polgármesteri hivatal a félegyháziak többségének egy hivatalos hely, ahol ügyeket intéznek."

"Nekünk, akik itt dolgozunk, nemcsak munkahely, hanem második otthonunk. Az a közeg, amiben életünk egyharmadát töltjük. 130 ember sokszínű, egymásra utalt csoportja. Ismerjük és tiszteljük a másikat. Toleráljuk egymás hibáit és a közös ügy vitorlájába fogjuk egymás erényeit. Így alkotunk egy közösséget. Azt a csapatot, amely felel ennek a városnak, közös otthonunknak a működtetéséért.

Ez a közösség óriási veszteséget szenvedett most, hogy elhunyt Barczikay Gábor, az egyik legkedvesebb kollégánk. A tegnap érkezett hír letaglózott bennünket. Aki ismerte, tudja, hogy milyen lelkiismeretes, becsületes, őszinte ember volt. Igazi jószándékú ember, a szó legnemesebb értelmében. Ő intézte a város fáinak, zöldjeinek sorsát. Soha nem mondott nemet semmilyen feladatra, számíthattunk rá minden felmerült probléma megoldásánál. Magánemberként szerette a humort, a hétköznapokat gyakran felpezsdítette vicceivel. Mindig vidám volt, a legnehezebb helyzetekben is tudott nevetni. Őszinte hódolattal élt hobbijának, az íjászatnak és a fotózásnak, közösségi programjainkon mindig lelkes ízelítőt adott nekünk ezekből.

Kollégánk halála fájó űrként telepedik rá a polgármesteri hivatalra. Tisztában vagyunk vele, hogy az egész világban, és Magyarországon is őrületes sebességgel terjed a koronavírus-járvány, és ez alól mi sem tudjuk kihúzni magunkat. Ilyen, és ehhez hasonló tragédiák történnek most az egész országban, hivatalokban, szociális otthonokban, kórházakban… Hiába minden elővigyázatosság, óvatosság, sokszor ezt nem lehet kivédeni. Bár a járvány kéretlenül beszüremkedik mindannyiunk életébe és gyógyíthatatlan sebeket ejt, mégis menni kell tovább. El kell látnia a feladatát az orvosnak, hivatalnoknak, rendőrnek, óvónőnek…

Annak tudatában is, hogy megfertőződhetünk. De most megállunk egy percre és kollégánkat gyászoljuk.

Fájó szívvel és őszinte tisztelettel búcsúzunk tőled Gábor. Nyugodj békében!"

dr. Faragó Zsolt
jegyző

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 17. 07:40, csütörtök | Helyi

Program a falusi kisboltok megmaradásáért

A tervezettek szerint halad és következő szakaszába lépett a KISOSZ és a COOP Bács-Kiskun Megyei Szövetsége által vezetett Európai Uniós támogatással megvalósuló GINOP-5.3.5-18-2020-00184 azonosító számú projekt.

2021. Június 16. 09:42, szerda | Helyi

Kisujjukban van a lovász szakma

Tizenhárman tettek sikeres lovász vizsgát az elmúlt héten a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában.

2021. Június 15. 10:03, kedd | Helyi

Abonyi Imre Emlékverseny, Nemzeti és Nemzetközi Fogathajtó Verseny Bugacon

Több, mint 20 év után, 2021. június 17-20. között kerül megrendezésre az ABONYI IMRE EMLÉKVERSENY, NEMZETI ÉS NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY Bugacon, a Bugaci Csárda melletti Kurultaj rendezvényterületen.

2021. Június 14. 16:31, hétfő | Helyi

Nyári programok Kiskunfélegyházán

Színes programokkal vár Mindenkit Kiskunfélegyháza a nyáron.