Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2020. November 02. 12:10, hétfő | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester

Elmaradnak a városi ünnepségek, rendezvények

Elmaradnak a városi ünnepségek, rendezvények

Nekem is és a kollégáimnak is mindig különösen izgalmas az ünnepek előtti időszak, hogy mindig valami szépet és újat tudjunk adni Önöknek.

Ebben az évben meglepetésként óriáskerékkel készültünk, hogy az érdeklődők a magasból csodálhassák meg az ünnepi díszekbe öltöztetett várost és a korcsolyapálya nyüzsgését.

A mai helyzetben azonban az a felelős városvezetői döntés, ha a legnagyobb óvatossággal járunk el. Emberekkel beszélgetve látom, sokan kételkednek és bagatelizálják a járványt és annak hatásait. Pedig itt van körülöttünk. Nem vagyok szakember, de azt is látom, hogy sokszor a legnagyobb elővigyázatosság mellett sem lehet elkerülni a megfertőződést. A polgármesteri hivatal több köztisztviselője, intézményeink dolgozói, több háziorvosunk, önkormányzati képviselő is szenved a kór hatásaitól, és a megfertőződött munkatársak, ismerősök száma napról-napra növekszik.

Úgy gondolom, hogy ebben az időszakban a legfontosabb az egészség és az emberi élet védelme, ezért nehéz szívvel, de felelősséggel az itt élőkért azt a döntést hoztam, hogy a városban december 31-ig minden rendezvényt, ünnepséget visszamondunk.

Ebben az évben nem állítunk korcsolyapályát és lemondtam az óriáskereket is. Elmarad a városi mikulás, az adventi gyertyagyújtás, a nagycsaládosok köszöntése, a szociális munka napja, és a szilveszteri futás is. Elmaradnak a múzeumi, könyvtári programok és a Művelődési Központ rendezvényei is. A csütörtöki közmeghallgatást is csak azért tartjuk meg a városházán, mert törvény írja elő. Arra kérem azokat a félegyháziakat, akik el szeretnének jönni, hogy most inkább ne tegyék, a személyes jelenlét helyett kérdéseiket, javaslataikat írásban küldjék el részemre.
Mindezektől függetlenül a várost ünnepi díszbe öltöztetjük majd. Ezek a díszek most azonban nem a tömegnek, hanem a családoknak szólnak. Jöjjenek majd be a gyerekekkel, sétáljanak, gyönyörködjenek a csodálatos kisvárosunkban.
Most a közösségi rendezvényeknél sokkal fontosabb, hogy mindenki a szerettei körében és egészségben ünnepelhesse a karácsonyt és várhassa az új évet. Mert őszintén hiszek abban, hogy 2021 mindannyiunk számára egy sokkal szebb év lesz az ideinél.

Tisztelettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 10:46, kedd | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176., és a várossá nyilvánítás 250. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozatra.

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet az MME

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Február 27. 08:18, kedd | Helyi

Február második felében is melegebb van, mint a megszokott

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

2024. Február 26. 19:20, hétfő | Helyi

Sulyok Tamást választotta államfőnek az Országgyűlés

Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.