Városlista
2020. június 7, vasárnap - Róbert

Hírek

2019. Április 29. 21:37, hétfő | Helyi
Forrás: Móra Ferenc Művelődési Központ

Elmarad az ExperiDance „Gyöngyhajú lány” című előadás

Elmarad az ExperiDance „Gyöngyhajú lány” című előadás

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2019. május 22-én a Városi Sportcsarnokban a Gyöngyhajú lány című ExperiDance produkció ELMARAD!

Az eset sajnos nem egyedi, hiszen az ország több települését és városát érinti az ExperiDance előadások sorozatos lemondása és elmaradása.

Az ExperiDance Társulat vezetése hivatalosan 2019. április 25-én írásban értesítette az önkormányzatot a sajnálatos tényről, majd 2019. április 29-én személyesen tájékoztatta a város vezetését Vona Tibor az ExperiDance Production alapítója, ügyvezető igazgatója és tulajdonosa a történtekről, a következők szerint:

„A repertoár bemutatása időszakosan lett csak leállítva, melynek oka nyolc kiváló, tapasztalt táncművész rövid időn belüli távozása, akiknek többsége fajsúlyos, többnyire szólista szerepeket töltött be a darabjainkban.
A színpadi minőség tekintetében a művek megnyirbálásával, csak félig felkészült szereplőkkel nem kívánunk színpadra állni, ebben nem kívánunk kompromisszumot kötni magunkkal, hiszen ezzel azonnal becsapnánk a leghitelesebb véleményformálóinkat, a nézőinket!
A főszerepek visszapótlása az ExperiDance székházának professzionális próbatermi körülményei között jelenleg is zajlik. A társulat minden erejével és tudásával arra törekszik, hogy számtalan szerződéses kötelezettségének eleget téve mielőbb újra színpadra lépjen, olyan minőségben, mely minőség alapján anno kiérdemelte nézőitől a „Ritmus Ünnepe” kitüntető jelzőt!”

Az előre megvásárolt jegyeket a kiskunfélegyházi Tourinform irodában (Polgármesteri Hivatal bejárata mellett–Kossuth u. 1.) lehet visszaváltani 2019. május 6-tól május 31-ig.

Május 6-10-ig (hétfőtől péntekig) hosszított nyitvatartási időben 8-18 óráig és május 11-én (szombaton) 8-12 óráig.

Május 13-31-ig a Tourinform iroda hivatalos nyitvatartási idejében, hétköznaponként 8-16 óráig.

A szervezők eztún is köszönik a tisztelt lakosság megértését és szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Városalapítók Hete Kulturális és Hagyományőrző Fesztivál további programjaira!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 14:00, szombat | Helyi

Szoros versenyben dőlt el a cím

Megyénk java, büszkesége, az egyik legkedveltebb itala volt ma a főszereplő a megyei pálinkaversenyen.

2020. Június 06. 12:00, szombat | Helyi

Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás

A változatok szerint vagy teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, vagy részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

2020. Június 06. 11:57, szombat | Helyi

A legeltetés ősi hagyomány

Hagyományosan Magyarországon Szent György napján lehet kihajtani a rétre az állatokat.

2020. Június 05. 17:26, péntek | Helyi

Trianon emlékére zúgtak a harangok

Június 4-én az Ótemplom előtti Magyarok Nagyasszonya-szobornál gyűltek össze a félegyháziak, hogy megemlékezzenek nemzeti összetartozásunk ünnepnapjáról.