Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 30. 14:40, szombat | Helyi
Forrás: bacsmegye.hu

Elmarad a 40. Orbán-napi Borünnep a Hajósi Pincefaluban

Elmarad a 40. Orbán-napi Borünnep a Hajósi Pincefaluban

Kinyitnak a présházak, családi, baráti körben ünnepelnek.

Elmarad Kalocsa, Hajós és térségének kiemelkedő látogatottságú turisztikai attrakciója, a hagyományosan május utolsó hétvégéjén rendezett, idén 40. Orbán-napi Borünnep.

A tavaly óta, három napon át tartó programokkal készülő önkormányzat részéről Estók Mihályné polgármester elmondta: ugyan a pünkösd hétvégére tervezett rendezvényt a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések miatt törölték, mert a szabályok betartását, mások mellett a 100 fő alatti létszámot természetesen nem tudják garantálni, de jövőre kárpótolják a jubileumi Orbán-napra készülőket. A 40. évfordulóhoz méltó ünnepet egy évvel elhalasztják, azt 2021. hasonló időpontjában rendezik meg.

-Mindez nem jelenti azt, hogy nem nyitnak ki a borházak és a présházak, ám ezúttal családi, baráti körben ünneplünk. Idén is forognak majd a bográcsok a présházak előtt, ezúttal is minden a borról, a szőlőről és a barátságról szól, ám ez a mintegy 1200 présház falai és a szűkebb értelembe vett telek határai, és a megengedett létszám keretei között marad.

A programok törlése természetesen magában foglalja, hogy idén elmarad az Orbán - napi szoborlocsolás, bormustra, borlovag választás, a helyi hagyományok felvonultatása és a nagy zenei programok is - mondta Estók Mihályné polgármester.

Hozzátette: a Pincefalu új Látogatóközpontja viszont mindhárom napon, majd azt követően is folyamatosan nyitva tart. A központ egy időben 15 látogatót fogad, a munkatársak azt kérik, az érdeklődők arcmaszkot hozzanak magukkal!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.