Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Augusztus 27. 08:42, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Éllovast ad a kalocsai derbi

Éllovast ad a kalocsai derbi

A labdarúgó megyei első osztály harmadik fordulójában a második és a harmadik helyen álló Kalocsa és Jánoshalma találkozik a paprika városában.

Aki itt nyerni tud, az biztosan a tabella élére áll, hiszen a Kecskeméti LC ezen a hétvégén szabadnapos. Hamisítatlan szomszédvári rangadót vív egymással a Kecel és a Kiskőrös. Egy volt játékosának a csütörtökön bekövetkezett tragikus halála miatt megrendült Soltvadkert látogatott Kiskunfélegyházára - tudatta a BAON internetes hírportál.

Vasárnap, 17 óra

AKASZTÓ FC–LAJOSMIZSEI VLC
V.: Tóth Róbert (Apró, Bárth)

Judák László, az Akasztó technikai vezetője: – Végre mondhatom azt, hogy teljes kerettel várjuk a mérkőzést. Tavalyról húzódott még két eltiltásunk a múlt hét végéig, ezért aztán az első két fordulóban Juhász Tamásra – akiről nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az egyik kulcsjátékosunk –, illetve Horváth Róbertre nem számíthattunk, most azonban végre ők is pályára tudnak lépni. Sajnos, két vereséggel kezdtük az évet, így máris nehéz helyzetben vagyunk, de ezt a csapat is átérzi, a hétvégén tehát mindent el fogunk követni a győzelemért. A Lajosmizse is egy fiatal játékosokkal teli, jó csapat, ráadásul ugyanabban a cipőben jár, mint mi, hiszen hozzánk hasonlóan kezdtek. Úgyhogy kemény mérkőzés lesz, de bízunk abban, hogy a szurkolóink támogatásával sikerül itthon tartanunk a három pontot.

KALOCSAI FC–JÁNOSHALMI FC
V.: Kiss Anikó (Borbényi, Patyi).

Márton Zsolt, a Kalocsa edzője: – Nem lesz könnyű dolgunk, sőt. A Jánoshalma, az új edzőjével, és a Bácsalmásról érkező, több mint félcsapatnyi játékossal kifejezetten kemény dió lesz. Ők megerősödtek, mi valamelyest gyengültünk, de nem fogunk feltett kézzel pályára vonulni, főleg nem hazai pályán. Hála az égnek nincs sérültünk, így mindenki hadra fogható. És bizony szükség is lesz mindenkire, mert azon csapat ellen, amelyet Florin Nenad vezet, mindig nagy csatákat vívunk.

Ez most sem lesz másként! Meg kell lovagolnunk a mögöttünk álló két győzelmet. Azon fogunk igyekezni, hogy ez a sorozat ne szakadjon meg. Keményen dolgoztunk a héten, harapni fogunk, ezt megígérhetem.

Florin Nenad, a Jánoshalma edzője: – Más csapat trénereként is jártam már Kalocsán és kijelenthetem, hogy az elmúlt tíz évben minden találkozó izgalmas volt. Jó edző, jó csapat, alig várom, hogy elkezdődjön a meccs. Most egy megújult János­halmával érkezünk, 7-8 játékos távozott és ugyanennyi jött. A tabellán az 1–6. hely valamelyikét céloztuk meg, de a fiúk mindenféle nyomás nélkül játszhatnak. Ennek ellenére kemény felkészülés áll mögöttünk: nyáron NB II.-es, NB III.-as csapatokkal edzőmeccseltünk. Voltak meglepetésszerű sikerek és vereségek, de alapozási időszakban nem a számszerű eredmény a fontos. A számszerűsítő sikert most várom, a bajnokságban, például a Kalocsa ellen. Specifikusan készülünk az ellenfélre, így ez a hét csak a Kalocsáról szól. Tudom, hogy problémák voltak a klub háza táján, de biztos voltam benne, hogy talpra állnak. Azért megyünk, hogy egy jó hangulatú, szoros meccset játszhassunk és persze győzzünk.

KECEL FC–KISKŐRÖS LC
V.: Kaszala (Márkus, Juhász).

Kis Péter, a Kecel edzője: – A hat új igazolásnak köszönhetően határozottan erősödtünk a nyáron. Nagy Előd személyében például egy remek labdarúgó került hozzánk, aki mind emberileg, mind mint sportember igazi példakép lehet a fiatalok számára. A keret hozzáállása is kiváló volt a felkészülés során, éppen ezért sajnálatos, hogy négy-öt sérültünk még mindig van. Ennek ellenére ezen a hétvégén mindenképpen győzni szeretnénk. Ez a találkozó egy igazi szomszédvári rangadó, úgyhogy itt muszáj nyerni. A két csapat nagyon jól ismeri egymást, újat itt egyik sem tud mutatni a másiknak, az akarat, illetve a pillanatnyi forma fog dönteni. A mérkőzés hangulatában is igazi rangadóra számítok, hiszen a közelség miatt minden bizonnyal Kiskőrösről is sok szurkoló érkezik majd.V. M.

BÁCSALMÁSI PVSE–HARTA SE
V.: Szalai (Minda, Gargya).

Vanó Sándor, a Bácsalmás edzője: – Annak ellenére, hogy a csapat nagy része még mindig az elvesztett Soltvadkert elleni mérkőzés miatt bánkódik – ott ugyanis saját magunkat vertük meg –, a hétvégére igyekszem motiválni a csapatot. Hazai pályán csakis a győzelem az elfogadható eredmény a számunkra, nem lenézve a Harta teljesítményét. Még mindig keressük a megfelelő összetételt, a megfelelő játékrendszert. Ha előrébb akarunk lépni, a hazai mérkőzéseken hozni kell a három pontot. Megtisztelő számunkra az, hogy a szurkolóink mellettünk vannak, sokan elkísértek minket Soltvadkertre is, így láthatták, hogy a mérkőzés hetven-­nyolcvan százalékában jól játszottunk. Annyi helyzetet azonban büntetlenül nem lehet kihagyni, és persze kijöttek a hiányosságok is. Sok a fiatal játékos, vannak, akik még csak néhány megyei I. osztályú mérkőzésen vannak túl, van, aki a megye III.-ból, vagy éppen az ifjúsági csapatból érkezett. Az azért jó érzés, hogy a játékosokat is bántja az elmúlt mérkőzés, pedig már le kellett volna zárni. Így viszont a visszatérő hibákat át tudtuk beszélni. Tanultunk abból a mérkőzésből, tesszük a dolgunkat és megyünk tovább.

Címkék: foci, labdarúgás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.