Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. November 09. 05:33, vasárnap | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Ellopták a térfigyelő kamerákat

Ellopták a térfigyelő kamerákat

A hét elején érkezett a bejelentés, miszerint az 5-ös főút Kecskemét és Szeged felőli körforgalmánál is ellopták a térfigyelő kamerákat. Az önkormányzat feljelentést tett a rendőrségen.

A hét elején érkezett a bejelentés, miszerint az 5-ös főút Kecskemét és Szeged felőli körforgalmánál is ellopták a térfigyelő kamerákat. Az önkormányzat feljelentést tett a rendőrségen. Az okozott kár 500 ezer forint. A vizsgálat az ismeretlen tettesek ellen megkezdődött – tájékoztatta lapunkat Balla László alpolgármester.

„Négy darab térfigyelő kamerát szereltek fel a városba bevezető utaknál. Háromszázhatvan fokban elforgatható, rendszámfelismerő kamerák kerültek a Tesco és az AGIP benzinkútnál lévő körforgalomhoz, a repülőtérnél (Alpári út) és az Ipari Parknál (Majsai út - Molnártelepi út sarok) fix állású kamerák vigyázzák biztonságunkat – mondta el ma (október 10-én) Kapus Krisztián polgármester” - adta közre a hírt egy félegyházi internetes hírportál.

A hír igaz volt, hiszen a kamerákat valóban felszerelték, az idő előtti avatásuk -amely vélhetően kapcsolódott a helyhatósági választások kampányához-, elhamarkodottnak tűnik. A kivitelezést végző cég ugyanis kihelyezte a kamerákat, beüzemelésük azonban nem történt meg. Valószínű erre figyelhettek fel az élelmes tolvajok is, akik a két körforgalomból ellopták a kamerákat. Többen tudni vélik, hogy nemes egyszerűséggel egy emelőkosaras autóval megálltak a körforgalom szélén, és kényelmesen, mintha javítási munkát végeznének, leszerelték a készülékeket.

Tudomást szerezve a történtekről, az önkormányzat a másik két helyen is leszereltette a térfigyelőket, és csak akkor helyezik vissza, ha működőképes állapotba is kerülhetnek, és a város bejövő- és kimenő forgalmát szemmel lehet tartani általuk. A térfigyelő kamerarendszer kiépítésére az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására elnevezésű alapítvány 10 millió forint vissza nem térítendő pályázati pénzt nyert. Hogy a rendszerből hiányzó, 500 ezer forint értékű kamerákat miként tudják pótolni, az egyelőre nem tisztázott.

H. S.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.