Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2019. Augusztus 09. 13:01, péntek | PR

Ellenőrzőlista nyaralás előtt

Ellenőrzőlista nyaralás előtt

A nyári szabadságunk cél állomása sokszor egy másik ország, avagy egy távoli kontinens. Már jó előre megtervezzük az utazást, lefoglaljuk a szállásunkat, a repülőjegyeket, és átgondoljuk -

- mi mindent kell összekészíteni és elintézni az indulásig.

Utazás előtt egy-két hónappal már azon gondolkodik, mit kell elintézni és beszerezni, hogy semmi ne maradjon ki. Ilyenkor nemcsak a legszükségesebb tennivalókat, beszereznivalókat, hanem a legapróbb részleteket is kitaláljuk. Például azt, miket szeretnénk csinálni, vagy megnézni a nyaralás alatt, vagy hogyan fogunk időre a Liszt Ferenc repülőtérre kijutni.

Az utazáshoz szükséges dokumentumok

Az első és legfontosabb dolog, hogy az iratainkat, melyek szükségesek ahhoz, hogy az országot elhagyjuk, ellenőrizzük, hogy biztosan nem jártak-e le. Ha már nem érvényesek, akkor mielőbb intézzük az új okmányokat, és ha szükséges, akkor a vízumot is. A hivatalos iratok elkészítési ideje sajnos beletelik pár hétbe, így időben kell gondoskodni a meglétéről. Gyorsított ügyintézéssel időt nyerünk, de pénzt kell szánnunk rá.

Amiről még fontos gondoskodni, az az utas- és balesetbiztosítás, mely probléma esetén sok kellemetlenségtől és hatalmas kiadásoktól menthet meg minket.
Elektromos kütyüktől a mini gyógyszertárig
Az emlékek megörökítéséhez szükséges fényképezőgép, telefon, egyéb szükséges elektromos eszköz és azok töltőkábel nem maradhatnak ki az úti poggyászból. Ha közeleg az utazás ideje, akkor tájékozódjunk az időjárásról, hogy annak megfelelően tudjuk a ruháinkat bepakolni. Amennyiben csak egy-két napra is utazunk, érdemes a legfontosabb gyógyszereket bepakolni a bőröndbe. Ugyan a fejlett országokba minden kapható és könnyen beszerezhető, de megkíméljük magunkat az utánajárástól, ha véletlenül szükségünk lenne rá. De nem feledkezhetünk el a tisztálkodó szerekről, törölközőről, napszemüvegről sem. Vannak olyan helyszínek - például az erős napsütésről ismert Ausztriália - ahol a naptej és napszemüveg abszolút alapfelszerelés!
Kijutás a reptérre
Érdemes jó előre megtervezni, hogy hogyan fogunk a Ferihegyi reptérre kijutni és a nyaralás végén a repülőtérről haza jutni. Vannak, akik taxival vagy tömegközlekedéssel utaznak, mások rokont-barátot kérnek meg, hogy vigye ki és hozza vissza őket a légikikötőből. Akik viszont szeretik a kényelmet, és nem szeretnének, vagy nem tudnak valakit megkérni a fuvarra, nekik tökéletes megoldás lehet a parkolás a reptéren.

Nyugodtan kimehetünk saját autónkkal a reptérre és akár egy héten túl is parkolhatunk a Holiday Parkoló Lite parkolóban. A szolgáltatás pont a hosszabb utazásokhoz lett igazítva, igazán gazdaságos megoldás, mert kedvező a napi és heti költsége. Akár egy héten túl is parkolhatunk a terminálnál, így amikor visszaérkezünk a pihenésből, az autónk ott fog várni bennünket a repülőtéren, mellyel kényelmesen hazamehetünk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 19:59, szerda | PR

Tippek és trükkök a professzionális nyomtatási eredményhez

Minőségi tonerek segítségével könnyebb home office-ból dolgozni

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 23. 18:08, hétfő | PR

Mire jók a fenőkövek?

Ha megtaláltuk a tökéletes kést, ami megkönnyíti a konyhai vagy a ház körüli munkát, már csak arra kell figyelnünk, hogy az mindig éles maradjon.

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.