Városlista
2019. október 16, szerda - Gál

Hírek

2019. Augusztus 09. 13:01, péntek | PR

Ellenőrzőlista nyaralás előtt

Ellenőrzőlista nyaralás előtt

A nyári szabadságunk cél állomása sokszor egy másik ország, avagy egy távoli kontinens. Már jó előre megtervezzük az utazást, lefoglaljuk a szállásunkat, a repülőjegyeket, és átgondoljuk -

- mi mindent kell összekészíteni és elintézni az indulásig.

Utazás előtt egy-két hónappal már azon gondolkodik, mit kell elintézni és beszerezni, hogy semmi ne maradjon ki. Ilyenkor nemcsak a legszükségesebb tennivalókat, beszereznivalókat, hanem a legapróbb részleteket is kitaláljuk. Például azt, miket szeretnénk csinálni, vagy megnézni a nyaralás alatt, vagy hogyan fogunk időre a Liszt Ferenc repülőtérre kijutni.

Az utazáshoz szükséges dokumentumok

Az első és legfontosabb dolog, hogy az iratainkat, melyek szükségesek ahhoz, hogy az országot elhagyjuk, ellenőrizzük, hogy biztosan nem jártak-e le. Ha már nem érvényesek, akkor mielőbb intézzük az új okmányokat, és ha szükséges, akkor a vízumot is. A hivatalos iratok elkészítési ideje sajnos beletelik pár hétbe, így időben kell gondoskodni a meglétéről. Gyorsított ügyintézéssel időt nyerünk, de pénzt kell szánnunk rá.

Amiről még fontos gondoskodni, az az utas- és balesetbiztosítás, mely probléma esetén sok kellemetlenségtől és hatalmas kiadásoktól menthet meg minket.
Elektromos kütyüktől a mini gyógyszertárig
Az emlékek megörökítéséhez szükséges fényképezőgép, telefon, egyéb szükséges elektromos eszköz és azok töltőkábel nem maradhatnak ki az úti poggyászból. Ha közeleg az utazás ideje, akkor tájékozódjunk az időjárásról, hogy annak megfelelően tudjuk a ruháinkat bepakolni. Amennyiben csak egy-két napra is utazunk, érdemes a legfontosabb gyógyszereket bepakolni a bőröndbe. Ugyan a fejlett országokba minden kapható és könnyen beszerezhető, de megkíméljük magunkat az utánajárástól, ha véletlenül szükségünk lenne rá. De nem feledkezhetünk el a tisztálkodó szerekről, törölközőről, napszemüvegről sem. Vannak olyan helyszínek - például az erős napsütésről ismert Ausztriália - ahol a naptej és napszemüveg abszolút alapfelszerelés!
Kijutás a reptérre
Érdemes jó előre megtervezni, hogy hogyan fogunk a Ferihegyi reptérre kijutni és a nyaralás végén a repülőtérről haza jutni. Vannak, akik taxival vagy tömegközlekedéssel utaznak, mások rokont-barátot kérnek meg, hogy vigye ki és hozza vissza őket a légikikötőből. Akik viszont szeretik a kényelmet, és nem szeretnének, vagy nem tudnak valakit megkérni a fuvarra, nekik tökéletes megoldás lehet a parkolás a reptéren.

Nyugodtan kimehetünk saját autónkkal a reptérre és akár egy héten túl is parkolhatunk a Holiday Parkoló Lite parkolóban. A szolgáltatás pont a hosszabb utazásokhoz lett igazítva, igazán gazdaságos megoldás, mert kedvező a napi és heti költsége. Akár egy héten túl is parkolhatunk a terminálnál, így amikor visszaérkezünk a pihenésből, az autónk ott fog várni bennünket a repülőtéren, mellyel kényelmesen hazamehetünk.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 09. 16:35, szerda | PR

Segítség, külföldön kezdem újra az életem!

A külföldi munkavállalás nagy lépés mindenki életében. Hoztunk néhány tippet, hogy a költözéssel járó változások és kihívások ne tudják megkeseríteni az új élet körüli izgalom örömét.

2019. Október 09. 16:32, szerda | PR

3 ételtípus, amit bátran elkészíthetünk öntöttvas edényben

Az indukciós főzőlapok és a modern főzőedények korában újra fénykorát éli az öntöttvas lábas és serpenyő. Ismét felfedezik maguknak az emberek azt, hogy mi mindent tud és miket készíthetnek el benne.

2019. Október 09. 16:31, szerda | PR

A női pulóverek mosási titkai

Az egyik legbosszantóbb dolog, ami egy kedvenc ruhadarabunkkal, pulóverünkkel történhet, az az, ha a mosás vagy a szárítás áldozatául esik. Nézzük, mit tehetünk, hogy megelőzzük a katasztrófát.

2019. Szeptember 06. 16:48, péntek | PR

Az intelligens raktárak korszaka beköszöntött

Az okostelefonok és -órák mára mindennapi használati tárgyaink közé tartoznak. Nem meglepő hát, hogy az intelligens szolgáltatások a logisztikában is megjelentek. Az viszont igen, hogy mi mindent tudnak.