Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Április 22. 08:16, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Elkülönített 133 ágyat az új-koronavírusos betegek számára a félegyházi kórház

Elkülönített 133 ágyat az új-koronavírusos betegek számára a félegyházi kórház

Finanszírozott ágyainak 60 százalékát, összesen 133 ágyat szabadított fel dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének felszólítására a félegyházi városi kórház

– tudta meg a Félegyházi Közlöny munkatársa dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettestől. Ezt a kardiológiai rehabilitáció, a mozgásszervi rehabilitáció I. és a krónikus belgyógyászat C osztályának teljes lezárásával teljesítette az intézmény. Szükség esetén itt kaphatnak elhelyezést az új koronavírusos betegek.

– A T-alakú épületrészt teljesen elkülönítettük a főépülettől, ahol kijelöltük a sárga és vörös zónákat. Felkészültünk arra, hogy a 136 ágyon fogadni tudjuk a nem kritikus állapotban lévő új koronavírusos betegeket. Szükség esetén a lélegeztetőgépen történő ellátásban is részt tud venni az intézmény. A kiépített oxigén, vákuum és sűrített levegő rendszer adott, a lélegeztetőgépek elosztása pedig a kecskeméti és kalocsai kórházakkal, illetve a katonai parancsnokkal közösen történik. Amennyiben szükségessé válik, intézményünk az előírt mértéken túlmenően, a fizikoterápiás és gyógytorna részlegen is betegeket elhelyezni. Minderre természetesen csak abban az esetben kerül sor, ha a járvány a tömeges fázisba érne, és a kecskeméti, valamint kiskunhalasi kórházak kapacitása megtelik – vázolta Körtvélyessy András. A főigazgató-helyettes arról is beszámolt, hogy a kórházparancsnok a napokban megtekintette az intézményt, és a járványügyi felkészülésüket minden tekintetben megfelelőnek találta.

Azokat a betegeket, akik korábban a most elkülönített osztályokon feküdtek, a főépület második és harmadik szintjére helyezték át. Körtvélyessy András hangsúlyozta: a krónikus belgyógyászati ellátást továbbra is intézményi keretek között kapják meg mindazok, akiknek ez otthonukban valamilyen okból nem megoldható.

A szakrendelők – mint arról korábban is beszámolt a lap – elsősorban telefonos konzultációval állnak a betegek rendelkezésére, továbbra is működik a sürgősségi sebészeti fogadóhely és a traumatológiai ambulancia, de szünetelteti tevékenységét az egynapos sebészet. A korábbi 1200-1500 fős betegszám most 100-120 betegre szűkült, akik többségében a laborba, illetve a traumatológiai szakrendelésre érkeznek. Az intézmény vezetője ezúton is köszönetét fejezi ki a lakosságnak a toleráns és fegyelmezett magatartásért.

Fotó: Fantoly Márton - Félegyházi Közlöny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.