Városlista
2021. október 15, péntek - Teréz

Hírek

2014. November 17. 16:19, hétfő | Helyi
Forrás: - szerk. -

Elkezdődött az idei Fiatal Vállalkozók Hete

Elkezdődött az idei Fiatal Vállalkozók Hete

Ma (november 17-én) délután négy órakor hivatalosan megkezdődött a Fiatal Vállalkozók Hete.

Az információs fórumot a fenntartható gazdasági fejlődés jegyében hozták létre, itthon és világszerte idén összesen 155 országban rendezik meg. A programsorozat azokat a 18-40 év közötti fiatalokat szólítja meg, akik tudásukat és tehetségüket vállalkozás keretében szeretnék kamatoztatni.
Magyarországon hetedik alkalommal valósul meg a fiatalok e prominens fóruma, ami mindenki számára ingyenesen látogatható. Idén Budapesten és hét vidéki nagyvárosban (Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd) foglalkoznak a gazdasági utánpótlás nevelés központi kérdéseivel (vállalkozásösztönzés, mentorálás, továbbképzés, naprakész szakmai információ szolgáltatása, munkanélküli fiatalok számának csökkentése, az önfoglalkoztatottság növelése, stb.).
Budapesten, a Károlyi-Csekonics Rezindenciában öt tematikus napon adódik lehetőség tájékozódni a különböző szakterületek napi fejlesztéseiről és inspirációt meríteni egy vállalkozás beindításához. Az előadások, prezentációk, kerekasztal-beszélgetések és workshopok során első kézből kapott, máshol nem hozzáférhető információhoz juthatnak a résztvevők. Hazai és külföldi előadók, hírességek és a média neves képviselői vezetik be az ifjú közönséget a siker színfalai mögé.
Ezen a héten bárki megtalálhatja mentorát is, aki segíthet a kezdeti buktatók elkerülésében, vagy éppen megoldóképlettel szolgálhat egy lehetetlennek tűnő feladathoz.
A várható eseményekről, előadásokról és az előadókról részletesebben a www.fiatalvallalkozokhete.hu internetes oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Okolicsányi Marius

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 13:24, péntek | Helyi

Horgászboltba tört be a zsályakereskedő

2021. Október 15. 11:58, péntek | Helyi

Megyei bajnokok a József Attila Általános Iskola asztaliteniszezői

Régen látott sikert értek el a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola diákjai a Diákolimpia Megyei Asztalitenisz döntőjén.

2021. Október 15. 11:54, péntek | Helyi

Régi zene - iskola új köntösben

Épület avató hangverseny lesz a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában 2021. október 22-én 17 órakor a művészeti iskola tanáraival az I. emeleti Koncertteremben.

2021. Október 15. 11:17, péntek | Helyi

Lakótelepi Futónapot tartott a Darvas Iskola

A Kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola október 13-án rendezte meg hagyományos lakótelepi futónapját.