Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2013. Január 30. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elkezdődött a földbérletek vizsgálata

Elkezdődött a földbérletek vizsgálata

Megkezdte a haszonbérleti szerződések felülvizsgálatát a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet – tudta meg a Magyar Nemzet Budai Gyulától. A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára azt mondta, hogy minden földbérletet ellenőrizni kell, és amennyiben a szerződésben foglaltakat a bérlők nem teljesítik, úgy a megállapodást felbontják, és a területeket ismét meghirdetik.

A szervezet elsősorban azokat a megállapodásokat nézi át, amelyek esetében a nyertes gazdálkodók nem rendelkeztek haszonállatokkal, de vállalták, hogy egy éven belül a birtoknagyságnak megfelelő állományt fognak tartani. Akik a helyszíni ellenőrzés során nem tudják felmutatni az elvárt számú haszonállatot, azoktól visszaveszik a birtokot. A jelenlegi kabinet idején eddig három pályázati körben 65 ezer hektárból már több mint 40 ezret meghirdettek. Ebből több mint 25 ezer hektárt őstermelőknek, egyéni vállalkozóknak, családi gazdálkodóknak ítéltek oda. Az első körben húszezer hektáros területre kötöttek 1260 szerződést. Jelenleg ezek rendes éves felülvizsgálata kezdődött el.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 08. 14:07, szerda | Belföld

Megdőlt az áramfogyasztási rekord

Az előzetes adatok szerint megdőlt kedden délután az idén február 11-én mért országos áramfogyasztási rekord - tette közzé a honlapján szerdán a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir).

2021. December 08. 11:45, szerda | Belföld

The Beatles - Get Back

Egerben mutatták be az új Beatles könyvet.

2021. December 08. 08:38, szerda | Belföld

A Pilisi Parkerdő 3 milliárd forintból fejleszti turisztikai kínálatát

A Pilisi Parkerdő jelentős, az aktív kikapcsolódást segítő fejlesztéseket valósít meg jövőre több mint 3 milliárd forintból.

2021. December 08. 08:00, szerda | Belföld

Kisbolygó közelít a Föld felé

Egy, a nagyobb méretű földközeli kisbolygók közé tartozó égitest közelíti meg a Földet szombaton.