Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2011. Szeptember 19. 14:27, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Elkészült az első Kecskeméten gyártott Mercedes

Elkészült az első Kecskeméten gyártott Mercedes

Szeptember 15-én ülésezett Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzatának testülete.

Mely értekezleten több napirend került megtárgyalásra közte a Rudolf laktanya és a volt uszoda hasznosításának előkészítése is. A nap nagy szenzációja volt az első Kecskeméten gyártott Mercedes, amelyet bemutattak a közgyűlés tagjainak.

A napirend előtti felszólalások közepén érkezett a díszterembe Frank Klein, a Mercedes üzem igazgatója, aki bejelentette: alig három évvel azt követően, hogy a Daimler eldöntötte, miszerint Kecskeméten építi fel új üzemét, elkészült az első Kecskeméten gyártott Mercedes, az első olyan darab, amelyet elejétől végéig itt gyártottak az üzem munkatársai. Az új B osztályt elhozták a Városháza belső udvarára, ahol a közgyűlés azonnal meg is tekinthette. Így aztán ők láthatták elsőként a járművet, amelyet a nyilvánosságnak ezen a héten mutatnak be a Frankfurti Autókiállításon. A gyár vezetésének ez a gesztusa valójában köszönet volt a város felé azért az együttműködésért, aminek köszönhetően rekord gyorsasággal felépült az üzem.

-Döntés a közterület-használati díjakról

A jövőben nem kell közterület-használati díjat fizetni Kecskeméten az egészségügyi, oktatási, környezetvédelmi és szociális jellegű rendezvények után.

-Változó építési szabályozások

Módosult Kecskemét Településszerkezeti Terve és helyi építési szabályzata. Ezt egyrészt a Centrum áruház és a piac környékén várható fejlesztések indokolták: az Univer ABC-t elbontják, és a parkoló igénybevételével új épület jön létre, a térszint alatt parkolóval, a földszinten és az első emelet egy részén üzlettérrel, másik részén és egy további szinten újabb parkolókkal. A területen jelenleg működő pavilonok az üzlettérben kapnak majd helyet. Így a jelenleginél jóval több, mintegy 150 parkoló jön létre. A piaccsarnok és az új épület köré gyalogos árkádsor épül, a teljes fejlesztés következtében pedig egy egységes, a belvárosban elvárt építészeti igényességű homlokzat alakul ki. A Centrum áruházat bővítik, átalakítják. A beruházó a földszinten részben üzleteket, részben parkolókat, további két emeleten szintén parkolókat építene, összesen mintegy 50-60 darab gépkocsi befogadására.

A módosítással érintett másik terület a Szélmalom csárdával szemközti, Kereskedő utca – déli elkerülő – 5-ös főút által határolt rész, amely gazdasági-kereskedelmi-szolgáltató övezetbe kerül, ezzel egyidejűleg a gazdasági övezeteken belül a beépíthetőség 40-ről 50 százalékra emelkedik.

-Óvoda épülne a plébánia mögött

A The English Garden Pre-School fordult kérelemmel az önkormányzathoz, miszerint a Szent Család Plébánia mögött megvásárolná az egyik ingatlan 2500 négyzetméternyi részét, ahol jövőre óvodát építene. A közgyűlés ezért úgy döntött, hogy a terület értékesítésére nyilvános pályázatot ír ki, amelyben a minimális értékesítési ár nettó 37,5 millió forint.

-Újabb pályázat az ingatlanok értékesítésére

Eredménytelen lett az a pályázat, amelyet a város korábban egy Jókai utcai, egy Ferenczy Ida utcai, és egy Csongrádi utcai ingatlan, valamint a Városföldi Vendégház értékesítésére írt ki, jelentkező ugyanis nem volt. A grémium most újabb kiírásról döntött, a négy ingatlan összértéke mintegy nettó 178 millió forint.

-Kerékpárút építésére pályázik az önkormányzat

A Csalánosi út melletti kerékpárút építésére nyújt be pályázatot Kecskemét önkormányzata. Egy szakasz már korábban elkészült, most csak a folytatására van szükség.

-Külön testület foglalkozik a Rudolf laktanya és a volt Uszoda hasznosításával

Testületet hozott létre a közgyűlés a Rudolf laktanya és a volt uszoda hasznosításával kapcsolatosan. A bizottság feladata lesz az ingatlanok hasznosítási koncepciójának előkészítése, ennek érdekében pedig a szükséges szakmai egyeztetések lebonyolítása.

OrientPess Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 19. 09:50, csütörtök | Belföld

Elfogták a munkából megszökött rabot

Elfogták a munkából szerdán megszökött rabot - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Május 19. 09:02, csütörtök | Belföld

2022-ben rekordbevétel várható a magyar szállodákban

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján 2022-ben rekordbevételre lehet számítani a magyar szállodákban - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerdán az MTI-vel.

2022. Május 19. 08:02, csütörtök | Belföld

Külföldi szerződést ígérve csapta be egy fiatal focista szüleit egy férfi

Vádat emeltek egy a férfivel szemben, aki egy bécsi labdarúgó-egyesülethez ígért szerződést egy 15 éves szegedi fiú szüleinek, a felkészítését is vállalta, az osztrák klubnál azonban nem is hallottak róla

2022. Május 19. 06:00, csütörtök | Belföld

Megszökött egy fogoly a pálhalmai börtönből

Megszökött egy fogoly a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből szerda délelőtt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.