Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Január 12. 10:39, hétfő | Belföld
Forrás: Szabad Föld

Elképesztő túlfizetés! Trehányul adózunk

Elképesztő túlfizetés! Trehányul adózunk

Egy elképesztő, s a NAV által is megerősített hír szerint mi, magyarok az elmúlt öt évben 116 milliárd forintot adtunk „csak úgy” az államnak.

Egy elképesztő, s a NAV által is megerősített hír szerint mi, magyarok az elmúlt öt évben 116 milliárd forintot adtunk „csak úgy” az államnak. Ennyi, egyelőre el nem évült adótúlfizetést tart nyilván az adóhatóság, amiért eddig a kutya sem jelentkezett.

Állítólag átlagosan minden harmadik adózó (vagy könyvelő) tévesen számol vagy rosszul értelmezi a szabályokat – az adózó kárára, amiről se neki, se az adózónak fogalma sincs. Az adóhatóságnak viszont igen.

Az alkalmazottak bevallását többnyire a munkáltató végzi, számolja ki; olykor szintén tévesen.

A 116 milliárd forint mintegy másfél millió ember 5 év alatt felgyűlt, rosszul kiszámolt adóbevallásának túlfizetése, amely személyekre lebontva átlagosan 70–80 ezer forint. Mi, magyarok abban is trehányak vagyunk, hogy feltehetően évekig meg sem nézzük az adó-folyószámlánkat, amiből rögtön kiderülne a túlfizetés.

Az elmúlt tíz évben 14 milliárdnál is több túlfizetés már elévült, s ahhoz, hogy ez ne ismétlődjön meg újra és újra, adószakértők szerint az adóhatóság dolgozói is tehetnének valamit. Mert értesítést arról mindig küldenek, ha valakinek tartozása van, de a túlfizetésről már nem tájékoztatják külön az érintetteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.