Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Elítélték az élettársa gyermekeit meggyilkoló ózdi férfi

Elítélték az élettársa gyermekeit meggyilkoló ózdi férfi

Két nevelt gyermekét megölte, élettársát, a gyerekek édesanyját pedig súlyosan megsebesítette egy ózdi férfi, a Miskolci Törvényszék elsőfokú tanácsa csütörtökön életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte.

A bűncselekmény 2018. november 26-án történt a borsodi városban. A férfi az éjjeli órákban érkezett haza az élettársával és annak két gyermekével közösen használt ózdi lakásba; a nő és a gyerekek már aludtak. A tettes konyhakéssel az ágyban fekvő élettársát kétszer mellkason szúrta, majd az egyik gyermekre támadt, őt szintén mellkason szúrta, a karját és a kezeit is megvágta. A gyermek életét vesztette. Időközben a vádlott a gyermeke védelmére siető élettársát késsel a lábszárán sebesítette meg, majd a másik gyermeken szívtájékon halálos sebet ejtett.

A törvényszék a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztésből leghamarabb 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte a bűncselekményt, súlyosító körülmény volt ugyanakkor a vádlott büntetett előélete és az elkövetés kitartó jellege, valamint az, hogy hozzátartozó sérelmére követte el.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.