Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Március 29. 08:03, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a román férfit, aki lelőtte szeretőjét és megsebesítette annak férjét

Elítélték a román férfit, aki lelőtte szeretőjét és megsebesítette annak férjét

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék hétfőn azt a román állampolgárságú férfit, aki 2016-ban lelőtte szeretőjét és életveszélyesen megsebesítette annak férjét.

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a bíróság előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek a vádlottat, aki a szabadságvesztés büntetésből legkorábban 25 év eltelte után bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott 2012-ben került kapcsolatba a nővel. Az asszony 2013-ban kezdeményezte házassága felbontását, azonban később meggondolta magát és úgy döntött, hogy mégis a férjével marad - ismertette a sajtószóvivő.

A döntést azonban a vádlott nem fogadta el, folyamatosan kereste személyesen, telefonon és e-mail-ben, mert szerette volna kapcsolatukat helyreállítani. Mivel nem tudott belenyugodni a visszautasításba, elhatározta, hogy leszámol a házaspárral: 2016. augusztus 31-én a lakóházuk közelében elrejtőzött és várakozott, majd amikor az asszony hazaért, a vádlott a bejárati ajtónál fegyverrel fejbe lőtte, majd a kiabálásra a segítségére siető férjét is.

A lövés következtében a feleség a helyszínen életét vesztette, férje életben maradt, azonban maradandó fogyatékossággal, súlyos egészségromlással gyógyult meg.

A támadó tette után Romániába menekült, ahol európai elfogatóparancs alapján másnap fogták el a rendőrök és 2019. szeptember 5-én adták át a magyar hatóságoknak - tette hozzá Resán Dalma.

Az ítélet ellen az ügyészség, a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be, a jogerős döntést a Debreceni Ítélőtábla hozza meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt