Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2022. Március 24. 11:10, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Elítélték a férfit, aki rendőrökkel akarta lelövetni magát

Elítélték a férfit, aki rendőrökkel akarta lelövetni magát

Öt év szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki rendőrökkel akarta magát lelövetni, miközben kést tartott élettársa nyakához - tájékoztatta a Miskolci Törvényszék szerdán az MTI-t.

A miskolci férfi 2020 augusztusában, éjszakai szórakozás után hazatért, majd depressziós állapotba került, és "terápiás mennyiségben" nyugtatót vett be - írták. Ezután kora délelőtt közölte az élettársával, hogy öngyilkos lesz, ezért késsel több helyen megvágta a csuklóját és az alkarját. Az asszony igyekezett lebeszélni szándékáról, és a 112-es segélyhívón segítséget kért. A diszpécser elmondta, hogy először a rendőrök érkezni, utána pedig a mentők.

A vádlott ezt meghallva úgy döntött, a rendőrökkel fogja magát lelövetni, ehhez eljátssza, hogy késsel fenyegeti élettársát. Az időközben megérkező rendőröknek a férfi odadobta töltetlen és működésképtelen gáz-riasztófegyverét, majd egy konyhakést élettársa nyakához tartva többször felszólította a rendőröket, hogy lőjék le őt, különben megöli a nőt.

A rendőrök gázspray és testi kényszer alkalmazásával tudták lefogni és megbilincselni a férfit.

A törvényszék a vádlottat állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntette miatt ítélte 5 év szabadságvesztésre.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője pedig felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett.

Címkék: ítélet, miskolc, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 12:40, csütörtök | Kék hírek

Néhány centin múlt a tragédia - Nem vette észre az autós a rollerest

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte a szabálysértési eljárást azzal a járművezetővel szemben, aki nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó személy részére.

2022. Szeptember 29. 09:07, csütörtök | Kék hírek

Több autónak is nekiütközött az ittas sofőr a 471-es úton

A rendőrök befejezték a 471-es főúton történt baleset vizsgálatát. A megalapozott gyanú szerint a hajdúsámsoni férfi ittasan ült volán mögé, majd nem sokkal később balesetet okozott.

2022. Szeptember 28. 13:09, szerda | Kék hírek

Rendőr segített egy dílert dizájner drogok értékesítésében

Letartóztatott a bíróság egy drogdílert és egy rendőrnőt, mert a gyanú szerint összejátszottak annak érdekében, hogy a kábítószerkereskedő zavartalanul értékesíthessen dizájner drogokat.

2022. Szeptember 28. 09:11, szerda | Kék hírek

Kamionról lopott okostévéket egy román bűnszervezet

Magyarországon fosztott ki egy Szlovákiából Olaszországba okostévéket szállító kamiont egy öttagú román bűnszervezet, amelynek tagjai ellen most emeltek vádat.