Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. November 27. 10:43, szerda | Helyi
Forrás: Szerk.

Elismerték a Mezgés diákok kertszépítő munkáját

Elismerték a Mezgés diákok kertszépítő munkáját

Idén, november 25-én, 4. alkalommal rendezték meg a Ments meg egy kertet díjátadóját, melyet az Agrártárca fenntartásában működő iskolák részére hirdetnek ki.

Budapesten a Vajdahunyad várban található Mezőgazdasági Múzeumban zajlott az esemény, ahol az iskolákat három kategóriában díjazták: példaértékű, kiváló és szép munkájukért vehettek át oklevelet, ajándékcsomagot és vásárlási utalványt az egyes intézmények csapatai.

A MEZGÉ csapata PÉLDAÉRTÉKŰ MUNKÁJÁÉRT vehette át a jutalmát László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős államtitkártól és Kovács Szilviától, a Legszebb konyhakertek program ötletadójától, igazgatóasszonyától. A díjátadón a diákok és kísérő tanáraik érdekes előadást hallgathattak meg a biodiverzitásról, Dr.Vásárhelyi Tamás nyugalmazott főmuzeológustól és egyben a Mezőgazdasági Múzeum kiállítását is megtekinthették. A rendezvény záró programja az állófogadás volt ahol a gazdagon megterített svédasztalról válogathattak a vendégek.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 2016 óta a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti Idősek Otthonában művel egy kis konyhakertet, amit az iskola diákjai alakítottak ki és tartanak fent folyamatosan minden évben. Az állandó évelő fűszer- és zöldségnövények mellett (tárkony, kakukkfű, rozmaring, sóska, oregánó, menta, édeskömény, snidling) egynyári zöldségeket (petrezselyem, zeller, bazsalikom, cukkini) vetnek, palántáznak és gondoznak. A folyamatos ápolást igénylő haszonnövényeket a diákok öntözik, kapálják és védik meg a károsítóktól. Mindezt környezetkímélő módon, vegyszerek felhasználása nélkül teszik és az így megtermelt alapanyagokat az Otthon konyhája hasznosítja.

Az idei évben a kertet gondozó diákok :

  • Vajda Katinka
  • Hunyadi Roland
  • Réczicza Tibor
  • Tapodi Péter

A diákok munkáját segítő pedagógus: – mint minden évben, most is - Görög Mariann tanárnő

Gratulálunk nekik!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.