Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. December 08. 11:39, szerda | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

Elhunyt Kerék Csaba a legendás testnevelő, edző

Elhunyt Kerék Csaba a legendás testnevelő, edző

Életének 82. évében, türelemmel viselt betegség után 2021. december 4-én elhunyt Kerék Csaba a József Attila Általános Iskola nyugalmazott testnevelő tanára.

Mindenki Csaba bácsija 1940-ben született Nagybaracskán. A szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán diplomázott magyar-történelem-testnevelés szakon, majd a Nagyszőlő Úti Általános Iskolában kezdte pedagógusi pályáját.

1971-ben került be a városba, a József Attila Általános Iskolába, amelyhez egész életében hű maradt. Az iskolai sport és nevelés mindig szorosan összefonódott személyével. Tanóráin kívül sportköri és egyesületi szinten foglalkozott a tehetséges diákokkal.

Első sikereit tanítványaival kosárlabdázásban, később atlétika sportágban érte el. Sok száz gyermeknek adta át sportszeretetét, emellett azonban nagyon fontosnak tartotta azt is, hogy növendékeit megtanítsa az aktuális alapkövetelményekre.

Nála nem volt olyan gyerek, aki ne tanult volna meg kötelet mászni és szekrényt ugrani. Több évtizedes pályája során számtalan városi, megyei, országos versenyen szerepeltek tanítványai sikeresen, amiről a tárolókban elhelyezett érmek, serlegek tucatjai tanúskodnak.

Kerék Csaba neve ismerősen cseng az ország atlétikai berkeiben, számos magyar bajnokot nevelt ki. Tanítványai közül sokan választották hivatásul a testnevelő tanári pályát. Ők adják tovább tudását, elhivatottságát, sportszeretetét a felnövekvő ifjúságnak. Nemcsak edzőként, de sok éven át aktív sportolóként is példamutató sportember volt több sportágban. Testnevelő kollégáival, barátaival, később volt tanítványaival hétvégenként együtt kosárlabdázott, focizott.

Nyugdíjas korában is aktív életet élt, nem múlt el egyetlen nap sem, hogy ne ment volna be szeretett iskolájába edzést tartani, tanácsokat adni, vagy csak beszélgetni a kollégákkal.

Munkásságát több alkalmammal is elismerték:

  • 1979-ben Oktatásügy Kiváló Dolgozója, 1992-ben Bács-Kiskun Megye Pedagógiai Díj,
  • 1996-ban Bács-Kiskun Megye Sportdíj, 2010-ben Kiskunfélegyházáért kitüntetés
  • 2014-ben Kiskunfélegyháza Díszpolgára

Hiányát már betegsége idején is éreztük. Egy nagyszerű embert veszítettünk el személyében. Emlékét megőrzik tanítványai, pedagógus kollégái, edzőtársai és mindazok, akik ismerték.

Csaba bácsi egész életét a sportnak szentelte, kitörölhetetlen nyomokat hagyva városunk, s nyugodtan mondhatjuk az ország sportéletében!

Dinnyés-Kis Zsuzsanna
tanítvány, sportoló, kolléga

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.