Városlista
2022. január 18, kedd - Piroska

Hírek

2021. December 08. 11:39, szerda | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

Elhunyt Kerék Csaba a legendás testnevelő, edző

Elhunyt Kerék Csaba a legendás testnevelő, edző

Életének 82. évében, türelemmel viselt betegség után 2021. december 4-én elhunyt Kerék Csaba a József Attila Általános Iskola nyugalmazott testnevelő tanára.

Mindenki Csaba bácsija 1940-ben született Nagybaracskán. A szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán diplomázott magyar-történelem-testnevelés szakon, majd a Nagyszőlő Úti Általános Iskolában kezdte pedagógusi pályáját.

1971-ben került be a városba, a József Attila Általános Iskolába, amelyhez egész életében hű maradt. Az iskolai sport és nevelés mindig szorosan összefonódott személyével. Tanóráin kívül sportköri és egyesületi szinten foglalkozott a tehetséges diákokkal.

Első sikereit tanítványaival kosárlabdázásban, később atlétika sportágban érte el. Sok száz gyermeknek adta át sportszeretetét, emellett azonban nagyon fontosnak tartotta azt is, hogy növendékeit megtanítsa az aktuális alapkövetelményekre.

Nála nem volt olyan gyerek, aki ne tanult volna meg kötelet mászni és szekrényt ugrani. Több évtizedes pályája során számtalan városi, megyei, országos versenyen szerepeltek tanítványai sikeresen, amiről a tárolókban elhelyezett érmek, serlegek tucatjai tanúskodnak.

Kerék Csaba neve ismerősen cseng az ország atlétikai berkeiben, számos magyar bajnokot nevelt ki. Tanítványai közül sokan választották hivatásul a testnevelő tanári pályát. Ők adják tovább tudását, elhivatottságát, sportszeretetét a felnövekvő ifjúságnak. Nemcsak edzőként, de sok éven át aktív sportolóként is példamutató sportember volt több sportágban. Testnevelő kollégáival, barátaival, később volt tanítványaival hétvégenként együtt kosárlabdázott, focizott.

Nyugdíjas korában is aktív életet élt, nem múlt el egyetlen nap sem, hogy ne ment volna be szeretett iskolájába edzést tartani, tanácsokat adni, vagy csak beszélgetni a kollégákkal.

Munkásságát több alkalmammal is elismerték:

  • 1979-ben Oktatásügy Kiváló Dolgozója, 1992-ben Bács-Kiskun Megye Pedagógiai Díj,
  • 1996-ban Bács-Kiskun Megye Sportdíj, 2010-ben Kiskunfélegyházáért kitüntetés
  • 2014-ben Kiskunfélegyháza Díszpolgára

Hiányát már betegsége idején is éreztük. Egy nagyszerű embert veszítettünk el személyében. Emlékét megőrzik tanítványai, pedagógus kollégái, edzőtársai és mindazok, akik ismerték.

Csaba bácsi egész életét a sportnak szentelte, kitörölhetetlen nyomokat hagyva városunk, s nyugodtan mondhatjuk az ország sportéletében!

Dinnyés-Kis Zsuzsanna
tanítvány, sportoló, kolléga

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 14:15, kedd | Helyi

A költési időszak kezdete előtt elvégzendő munkákra hívja fel a figyelmet az MME

A tapasztalatok alapján három olyan gyakori tevékenység van, amely az ország lakosságát és az önkormányzatokat leginkább érinti.

2022. Január 18. 13:27, kedd | Helyi

Időseknek szóló nemzeti táplálkozási ajánlást tett közzé az OGYÉI

Új, kifejezetten a 60 év feletti korosztálynak szóló, nemzeti táplálkozási ajánlást tett közzé az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

2022. Január 18. 12:59, kedd | Helyi

Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására

Megjelent az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló Országos Iskolakert-fejlesztési Program IV. ütemének pályázati felhívása, melyre óvodák, általános- és középiskolák jelentkezését várják 2022. január 30-ig.

2022. Január 18. 11:31, kedd | Helyi

Tovább hűl az idő

A hét második felében az éjszakák egyre hűvösebbek lesznek, csütörtökön az eső mellett hó is hullhat.