Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Március 04. 08:21, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Elfogadni és elfogadtatni magunkat

Elfogadni és elfogadtatni magunkat

A Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozottak Egyesületének kiemelt célja ebben az évben az „érzékenyítés”. Ez azt jelenti hogy elfogadni és elfogadtatni magunkat.

A Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozottak Egyesületének kiemelt célja ebben az évben az „érzékenyítés”. Ez azt jelenti hogy elfogadni és elfogadtatni magunkat. A másság megítélésének pozitív alakítása - mondta Salma Ferencné elnök az egyesület évzáró közgyűlésén. Ezt a programot már 2013-ban elkezdték a közösségi életben való aktív részvétellel. A Móra Ferenc Művelődési Központban az adventi vásár idején több egyesületi tag vállalt őrzésvédelmet. A Kiskun Múzeumban kiállítás nyílt, ahol a mozgásukban korlátozott emberek értékalkotására fókuszáltak.

Fontos eredményként értékelte az elnök, hogy a Szakmaközi Művelődési Házban kialakíthattak egy irodát és foglalkoztatót. Így az akadálymentesített intézmény valóban második otthonukká vált. Salma Ferencné elmondta, hogy egyesületük nyitott. Tavaly már a megváltozott munkaképességű embereket is befogadták közösségükbe. Minden héten sorstársi tanácsadást tartanak a kórház rehabilitációs osztályán. A rászorulóknak többek között segítenek az ügyintézésben, lakásátalakításban. A Mozgáskorlátozottak Egyesületinek Országos Szövetségével jó kapcsolatot alakítottak ki. Ennek köszönhetően jól felkészült jogászok, pszichológusok, rehabilitációs szakemberek közreműködésére is számolhatnak feladataik megoldásában.

Az eredményekhez hozzátartozik, hogy 22 fővel megalakult az egyesület ifjúsági tagozata, és idén már megszervezik első ifjúsági táborukat „Vár-lak” elnevezéssel. Az egyesület 204-ben korábbi partnereivel, a művelődési központtal, a múzeummal és a könyvtárral valósítja meg tervezett programjait.

Az, hogy az elmúlt év munkája sikeres volt, és van remény az idei tervek megvalósítására, nagyban köszönhető annak, hogy az egyesületnek vannak támogatói. A vállalkozók közül sokan eszközökkel, szolgáltatásokkal, mások készpénzzel segítenek. Ezt kiegészíti, hogy az egyesületben megalakult a karitász csoport, amely elkezdett együtt dolgozni a katolikus egyházakkal, és magánemberekkel is kapcsolatot teremtett. Ennek köszönhetően ruhaneműkkel, cipővel tudják segíteni az egyesületi tagokat.

H. S.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

2024. Április 22. 13:49, hétfő | Helyi

Batthyánys harcművészek

Muay Thai házibajnokságot rendeztek Kiskunfélegyházán.