Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. November 22. 12:02, csütörtök | Helyi
Forrás: hiros.hu

Életfogytot kapott a tanyai gyilkos

Életfogytot kapott a tanyai gyilkos

Brutálisan meggyilkolt egy 66 éves nőt nyolc éve egy petőfiszállási férfi, de ha tavaly nem követ el egy banális bűncselekményt, lehet, hogy soha nem kell felelnie szörnyű tettéért.

Így viszont életfogytiglant kapott első fokon – ha jogerőre emelkedik az ítélet, legkorábban 25 év múlva szabadulhat feltételesen a fegyházból - írja a hiros.hu hírportál.

Az anyagi gondokkal küzdő 42 éves petőfiszállási férfi 2010. augusztus 19-én elhatározta, hogy délután felkeresi az ügy sértettjét annak érdekében, hogy akár erőszakkal is megszerezze tőle az évek óta kifizetetlen hatezer forint munkabérét. Ezért 17 óra körül a nyitott kapun át bement a 66 éves, egyedül élő nő tanyájába, majd követelte, hogy fizesse ki az elmaradt munkadíjat.

A sértett ezen felháborodott, lökdösődni, dulakodni kezdtek, a vádlott ütött, rúgott, mire a nő megfenyegette, hogy értesíti a rendőrséget. A támadó ezen annyira feldühödött, hogy a dulakodás közben először egy partvisnyéllel ütötte a nőt, majd magához vett egy 8 cm-es élű ollót, amivel a jobb vállának felső részén megszúrta.

A dulakodás közben a sértett először az ágyra, majd a földre került.
A vádlott tovább szurkálta a hátát és vállát az ollóval, majd egy 22,5 cm pengéjű, recés élű kenyérvágó késsel. Amikor a kés pengéje a szúrások hatására elhajlott, egy másikkal folytatta, viszont az meg két szúrás után eltört.

Miközben más-más szúróeszközök után nézett a vádlott, a földön hason fekvő sértettet a nyaki részénél többször mindaddig leszorította, a földre nyomva tartotta a partvissal, amíg annak nyele és a feje el nem vált egymástól. Az eszközökből kifogyva végül a vádlott a földön fekvő sértett fejét többször megrúgta, a fejét többször hozzáütötte a közelben lévő kisszékhez, illetve a padlóhoz.

A vádirat szerint az idős nő a halála bekövetkeztéig durva és változóan megnyilvánuló, sorozatos és több eszközös bántalmazást szenvedett el, mely során – bizonyos idő elteltével – az eszméletét is elveszítette. A férfi azonban mindaddig folytatta a sértett bántalmazását, amíg a sértett meg nem halt. Ezután a vádlott kutatni kezdett a tanyában, és talált is két borítékban 60 ezer forintot, amit magával vitt.

vek teltek el ezután, a gyilkos nem került kézre. 2017. szeptember 18-án azonban a tartozásai miatt pénzszűkében lévő vádlott elhatározta, hogy egy szintén egyedül élő, 83 éves ismerősétől fog pénzt szerezni.

A déli órákban magához vette a 8 cm-es pengehosszúságú bicskáját, és elindult a sértett tanyájához, ahol a kerítésen átmászva behatolt az udvarára. Noha elbújt az udvari wc-ben, az idős nő észrevette, s felszólította, hogy jöjjön ki onnan. Odament, kinyitotta az illemhely ajtaját, és megkérdezte, hogy mit keres itt, mire a vádlott közölte, hogy pénzt akar.

A nő elmondta, hogy nincs pénze, és elindult a lakása felé. Ekkor a vádlott a nyakát mindkét karjával átkulcsolta – bal kezében a kést tartva –, s felszólította, hogy menjen be a lakásba pénzért. Lefogva, lökdösve jutottak be a lakásba. A néni félve attól, hogy megölik, megmondta, hogy hol a pénztárcája, amiből a vádlott ki is vett hétezer forintot. Azonban nem érte be ennyivel, a kést még kézben tartva, de a hölgyet már elengedve közölte, hogy több pénzre van szüksége. A néni ekkor kockáztatott, de bejött: mondta, hogy ugyan nincs több pénze, de átmenne kölcsönkérni a szomszédba. A vádlott ebbe beleegyezett, így a sértett segítséget tudott kérni, és a férfit hamarosan el is fogták.

Így a két bűncselekmény – nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és rablás – miatt a Kecskeméti Törvényszék első fokon életfogytiglani fegyházra ítélte a támadót, amelyből leghamarabb 25 év múlva szabadulhat. A vádlott és védője fellebbezett a szabadságvesztés hossza és a cselekmény minősítése miatt. Szerintük ugyanis a férfi csak lobbanékony természete miatt, és nem haszonszerzés céljából ölte meg az áldozatot. Az ügy másodfokon folytatódik.

Fotó: hiros.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.