Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Április 07. 16:26, kedd | Kék hírek
Forrás: keol.hu

Életfogytiglant kapott a prostituáltakra vadászó nyárlőrinci gyilkos

Életfogytiglant kapott a prostituáltakra vadászó nyárlőrinci gyilkos

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte kedden délelőtt a Kecskeméti Törvényszék azt a nyárlőrinci férfit, aki a 44-es úton egy prostituáltat meggyilkolt, egy másikat pedig életveszélyesen megkéselt.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte kedden délelőtt a Kecskeméti Törvényszék azt a nyárlőrinci férfit, aki a 44-es úton egy prostituáltat meggyilkolt, egy másikat pedig életveszélyesen megkéselt. É. József legkorábban 35 év múlva, 69 éves korában, 2047-ben szabadulhat feltételesen.

A férfit még 2012 szeptemberben fogták el Nyárlőrincen a nyomozók, majd már az első kihallgatásakor mindent bevallott. A helyszíneken meg is mutatta, hogy hogyan verte agyon egy gépkocsi emelővel az egyik útszéli örömlányt, és hogyan késelte meg a másikat. A vallomásait videóra is vették, amit azután lejátszottak a Kecskeméti Törvényszéken.

Eszerint József a felesége betegsége miatt „kapott rá" arra, hogy a közeli 44-es úton magukat kínáló örömlányoknál keresse 2-3 havonta a szexet. Mindig orálisan elégíttette ki magát, amiért a nők 3 ezer forintot kértek. A gyilkosságot 2010. október 2-án azért követte el, mert a csongrádi örömlány hiába is „dolgozott rajta", a férfinek nem lett merevedése. A lány viszont siettette, ráadásul a sikertelenség miatt még gúnyos megjegyzéseket is tett József férfiasságára.

Dulakodni kezdtek, majd a felháborodott férfi agyonverte a fiatal nőt a gépkocsiemelővel, és kirakta a holttestet az erdőben. É. József a korábbi vallomásaiban még azt a szörnyű részletet is elmondta, hogy a halott lány melleit látva felizgult, lehúzta áldozata bugyiját, és a nemi szervét simogatva végül sikerült neki, ami néhány perce még nem...

Két év múlva egy másik örömlányt, T. Krisztinát vette igénybe. Ekkor azonban - lehet mondani, hogy szokásosan - anyagilag meg volt szorulva, ezért nem csak szexet akart, hanem a nő pénzét is követelte. Krisztina nem adta, ezért József összeszurkálta, majd azt hitte, hogy meghalt a prostituált - Krisztina ezt csak tettette - és őt is az erdőben hagyta.

É. Józsefet több emberen, aljas célból, különös kegyetlenséggel és nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolták, majd a bírósági tárgyaláson néhány hónapja „fordulat" következett be. É. József ugyanis kijelentette, hogy a gyilkosságot nem ő követte el, és csak a második prostituált megtámadását vállalta. Ilyen előzmények után került ma sor a perbeszédekre.

Az ügyész, Lakosné Dr. András Ildikó a perbeszédében hosszasan foglalkozott azzal, hogy milyen bizonyítékok vannak arra, hogy É. József követte el a 44-es úti gyilkosságot. A férfi ugyanis a nyomozóknak beismerte a bűncselekményt. Majd a helyszínelés során részletesen megmutatta a rendőröknek, hogyan tette, és az általa megmutatott helyszín is egyezett azzal, ahol elkövette a tettes a gyilkosságot. Megmutatta azt is hová vitte - egy másik helyre - F. Amália holttestét. Ez is egyezett azzal a hellyel, ahol a meggyilkolt nőt korábban megtalálták.

Ezzel szemben É. József a bírósági tárgyaláson azzal indokolta a nyomozási szakban tett beismerő vallomását, hogy a rendőrök megígérték neki, ha „elviszi a balhét" kapcsolatot tarthat a börtönből a családjával, valamint hamarabb kiszabadulhat.

Az ügyésznő szerint minden bizonyíték és a beismerő vallomás is egyértelműen igazolja, hogy É. József a gyilkos. Ezért indítványozta, hogy a bíróság állapítsa meg a férfi bűnösségét az első ügyben is.

A T. Krisztina ellen elkövetett emberölési kísérletet É. József elismerte. Ebben az ügyben ugyanis kár lett volna tagadnia... DNS minta, és nyárlőrinci térfigyelő kamera felvétel is bizonyítja ezt, valamint az életben maradt sértett is felismerte a férfit.

Lakosné Dr. András Ildikó fegyházban végrehajtandó, életfogytig tartó szabadságvesztést kezdeményezett ma a perbeszédében azzal, hogy feltételes szabadlábra helyezésre ne legyen bocsátható a vádlott.

Ezzel szemben a védő szerint nem egyértelműek a bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy védence ölte meg F. Amáliát. Elítélni pedig abban az ügyben csak akkor lehet - indokolt a védő -, ha a bizonyítékok zárt láncolatot alkotnak és kétséget kizáróan igazolható, hogy É. József a tettes, egyúttal kizárható lenne, hogy más követte volna el a bűncselekményt. Ezért abban az ügyben É. József felmentését kezdeményezte. A másik ügyben pedig azt kérte a védőügyvéd, hogy vegye figyelembe a bíróság a vádlott megbánó magatartását, beismerő vallomását, büntetlen előéletét, és kiskorú gyermekét.

Az utolsó szó jogán É. József kijelentette, hogy „kicsalt" vallomás alapján akarják elítélni. Hangsúlyozta, hogy a tanuk egy zöld Suzukit láttak a gyilkosság helyszínén, neki viszont kék Volkswagen Poloja volt. A másik nő bántalmazását pedig megbánta.

Dr. Fodor Endre bírói tanácsa az ügyész érvelését fogadta el: mindkét bűncselekményt É. József követte el - hirdette ki a bíró. Ezért elsőfokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a férfit azzal, hogy legkorábban 35 év múlva szabadulhat. A bíróság a vádlottat 22 ezer forint vagyonelkobzásra, valamint 19 millió forint perköltség megfizetésére is kötelezte.

Az ügyész súlyosbításért fellebbezett. É. József és védője az első vádpontban történő felmentésért, a második vádpontban pedig enyhítésért fellebbeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.