Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2024. Január 03. 09:52, szerda | Bulvár
Forrás: Katasztrófavédelem

Életet mentett az áramszolgáltató munkatársa!

Életet mentett az áramszolgáltató munkatársa!

Emlékplakettet adott át a napokban Veszprém vármegyei katasztrófavédelmi igazgató az áramszolgáltató szakemberének egy december tizenharmadikán történt káresetnél nyújtott gyors és életmentő segítségnyújtásért.

Kigyulladt egy családi ház Balatonakarattyán, az Ady Endre utcában december tizenharmadikán. A kilencven négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett, huszonkét tűzoltó oltotta a lángokat.

Éppen akkor indult munkába Erdélyi István, az áramszolgáltató szakembere, mikor a lángok felcsaptak az épületben. A kutya vonyítására lett figyelmes, ezért behatolt az épületbe, és még a hivatásos egységek kiérkezése előtt kimentette az épületből az ott lakó embert, majd az épület áramtalanításáról is gondoskodott. A tüzet a balatonfűzfői, pétfürdői és siófoki hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az épületből két propán-bután-gázpalackot és egy egészségügyi oxigénpalackot is kivittek az egységek. A mentők a lakót kórházba szállították.

A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, dr. Csillag István tűzoltó ezredes Erdélyi István úrnak a 2023. december 13-ai, Balatonakarattyán történt tűzesetnél tanúsított bátorságának és életmentő segítségnyújtásának elismeréseként emlékplakettet adományozott.

Címkék: életmentés, E.ON, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.