Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2014. December 29. 15:49, hétfő | Helyi
Forrás: BKMRF

Élet a tanyákon

Élet a tanyákon

A hideg idő beköszöntével különösen fontos a külterületen élőkre való odafigyelés.

A hideg téli időjárás nehéz, sokszor életet veszélyeztető helyzeteket teremtő időszak. Fokozottan igaz ez az egyedül élőkre, az idős, beteg emberekre, a tanyavilágban lakókra és az utcákon alvókra. A hűvösebb idő beköszöntével a rendőrök megyeszerte folyamatosan és visszatérően ellenőrzik azokat a külterületeket, tanyákat, ahol egyedülálló vagy idős emberek élnek, akik koruk, egészségi állapotuk vagy vagyoni helyzetük miatt nem tudják befűteni a lakásukat, illetve teljes biztonsággal ellátni magukat.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2014. december 29-én is ellenőrzést hajtottak végre a külterületeken élők biztonságának erősítése érdekében. A legtöbb helyen ismerősként köszöntötték az egyenruhásokat, nyíltan beszéltek mindennapjaikról. A környező tanyavilág ellenőrzésekor az egyenruhások a gépjárművel nehezen megközelíthető helyekre is eljutottak, ahol az ott lakóknak bűnmegelőzési tanácsokat is adtak, melyet szívesen fogadtak. A személyes találkozás alkalmával a rendőrök megbeszélik az idősekkel, hogy szükség esetén kitől kérhetnek segítséget, elmondják a nap 24 órájában működő segélyvonalak hívószámait.

A hatékony segítségnyújtás érdekében a rendőrség együttműködik a polgárőrséggel, a települési önkormányzatok mezőőri, tanyagondnoki szolgálataival, vadásztársaságokkal, szociális szervezetekkel és a közterület-felügyelőkkel egyaránt.

Ne hagyjuk, hogy tragédiák történjenek! A rendőrség kéri, hogy figyeljenek egyedül élő hozzátartozóikra, ismerőseikre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 19:45, péntek | Helyi

Már lehet jelentkezni a Petőfi Emlékfutamra

Petőfi Sándor emlékfutás Kiskunfélegyháza belvárosában, a város értékeinek népszerűsítése a sportturizmus élénkítésével, ahol helyi zenei produkciókkal találkozhatnak a futók az útvonal mentén.

2024. Április 12. 16:28, péntek | Helyi

Fedezd fel!

A Batthyány Lajos Általános Iskola 3. z osztályosai a csillagászat területén bővítették ismereteiket.

2024. Április 12. 16:20, péntek | Helyi

Interaktív megemlékezés a Költészet Napja alkalmából

József Attila születésnapjára, a magyar költészet napjára iskolánk hetedikes tanulói készültek. Felkészítő tanáruk Fáber Judit volt.

2024. Április 12. 15:17, péntek | Helyi

Vasárnap lesz az április vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2024. április 14. (vasárnap).