Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2014. December 29. 15:49, hétfő | Helyi
Forrás: BKMRF

Élet a tanyákon

Élet a tanyákon

A hideg idő beköszöntével különösen fontos a külterületen élőkre való odafigyelés.

A hideg téli időjárás nehéz, sokszor életet veszélyeztető helyzeteket teremtő időszak. Fokozottan igaz ez az egyedül élőkre, az idős, beteg emberekre, a tanyavilágban lakókra és az utcákon alvókra. A hűvösebb idő beköszöntével a rendőrök megyeszerte folyamatosan és visszatérően ellenőrzik azokat a külterületeket, tanyákat, ahol egyedülálló vagy idős emberek élnek, akik koruk, egészségi állapotuk vagy vagyoni helyzetük miatt nem tudják befűteni a lakásukat, illetve teljes biztonsággal ellátni magukat.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2014. december 29-én is ellenőrzést hajtottak végre a külterületeken élők biztonságának erősítése érdekében. A legtöbb helyen ismerősként köszöntötték az egyenruhásokat, nyíltan beszéltek mindennapjaikról. A környező tanyavilág ellenőrzésekor az egyenruhások a gépjárművel nehezen megközelíthető helyekre is eljutottak, ahol az ott lakóknak bűnmegelőzési tanácsokat is adtak, melyet szívesen fogadtak. A személyes találkozás alkalmával a rendőrök megbeszélik az idősekkel, hogy szükség esetén kitől kérhetnek segítséget, elmondják a nap 24 órájában működő segélyvonalak hívószámait.

A hatékony segítségnyújtás érdekében a rendőrség együttműködik a polgárőrséggel, a települési önkormányzatok mezőőri, tanyagondnoki szolgálataival, vadásztársaságokkal, szociális szervezetekkel és a közterület-felügyelőkkel egyaránt.

Ne hagyjuk, hogy tragédiák történjenek! A rendőrség kéri, hogy figyeljenek egyedül élő hozzátartozóikra, ismerőseikre!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 15:32, kedd | Helyi

Vasárnap lesz a augusztusi vásár Félegyházán

2022. Augusztus 08. 16:29, hétfő | Helyi

Ezek teljesen megőrültek?

Hát persze, hogy igen! És hogy melyik hajó süllyed el először, az augusztus 13-án a hartai Dunaparton, az Őrült Hajók Versenyén kiderül!

2022. Augusztus 08. 15:12, hétfő | Helyi

Változott a hulladékudvar nyitvatartása

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2022. augusztus 2-től a kiskunfélegyházi Csongrádi úti hulladékudvar (vásártér mellett) az alábbiak szerint tart nyitva:

2022. Augusztus 08. 12:16, hétfő | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.