Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 06. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Élesztő – a csodatévő

Élesztő – a csodatévő

Az élesztőnek nem csak a konyhai felhasználása hasznos, hanem az egészségünkre gyakorolt hatása is varázslatos.

Vitaminbomba fillérekért
Az élesztő 17 féle vitamint tartalmaz. 50%-a fehérje, jó forrása a vasnak, de fellelhető benne a kálium, kalcium, folsav, magnézium, foszfor és a kén is.

Naponta kellene fogyasztanunk
Ha a nyers élesztőt beépítjük a napi étrendünkbe, akkor nem lesz több gondunk a koleszterinszintünkkel, de még a köszvényt is képes meggyógyítani. Kiváló gyógymód az ideggyulladás kezelésére, a fájdalom csökkentésére, serkenti a hasnyálmirigy működését, támogatja a vörös vértestek képződését, erősíti a csontjainkat és az immunrendszerünket.

Gyönyörű körmök
Ha töredezik a körmünk, vékony, gyenge és fakó, akkor mindenképpen próbáljuk ki az élesztő áldásos hatását. Használhatjuk pakolásként is egy csepp mézzel elkeverve, de mindenképpen együnk naponta egy csipetet belőle és meglátjuk, hogy pár hét elteltével gyönyörűek, erősek, egészségesek lesznek körmeink.

Ha babát várunk
Az élesztő rengeteg folsavat tartalmaz, ami terhesség alatt, különösen az első trimeszter hónapjaiban nagyon fontos a szervezetünknek. Egy csipetnyi élesztőt keverjünk el kevés joghurttal, és együk meg.

Pattanások ellen
Az élesztő belsőleg alkalmazva az egész bőrünket, különösen az arcunkat teszi szebbé. Akkor javasolt igazán, ha zsíros, pattanásos a bőrünk. Egy pár napos kúra után már szemmel látható a hatás: a gyulladt pattanások hirtelen gyógyulni kezdenek, majd teljesen el is múlnak.

Szépüljünk a maszk alatt
Az élesztő pattanásűző hatását tovább fokozhatjuk, ha egy kis pakolást készítünk belőle, és felkenjük az arcunkra. Keverjünk el egy fél csomag élesztőt egy kanál langyos tejjel és már kész is a tökéletes maszk. Miután felvittük az arcunkra, várjuk 20 percet, majd amikor már rászáradt, akkor dörzsöljük le. Így megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől, a pattanásoktól, de még a ráncoktól is.

Kávé helyett
Ha fontos, hogy erőre kapjunk, vagy észnél legyünk, akkor nyeljünk le egy-két evőkanálnyi élesztős folyadékot, néhány perc alatt eltűnik a fáradtságunk, visszatér az energiánk, és ez a jó hatás néhány óráig is eltarthat.

A szép hajkoronáért
Az élesztő hajpakolásként is nagyon hasznos, ugyanis a hajhagymákba dörzsölve stimulálja a növekedést. Ha emellett még naponta eszünk egy kiskanállal belőle, akkor néhány hét után a hajhullásunk lassulni kezd, sokkal egészségesebb, fényesebb hajkoronával büszkélkedhetünk. A töredezett hajvégeket is kezelhetjük élesztővel, emellett táplálja a fejbőrt, egészséges ragyogást ad a fürtöknek. Egy kocka élesztőt keverjünk össze tojássárgájával, kenjük a bevizezett hajunkra, alaposan dörzsöljük bele a fejbőrünkbe, majd húzzunk rá egy úszósapkát vagy nylonszatyrot. Hagyjuk, hogy az értékes vitaminok felszívódjanak, ehhez nagyjából fél órára van szükség, majd langyos vízzel nagyon alaposan mossuk le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA