Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Július 04. 15:23, kedd | Belföld
Forrás: mti

Eléri a LED-izzók aránya a 25 százalékot a magyar háztartásokban

Eléri a LED-izzók aránya a 25 százalékot a magyar háztartásokban

A hagyományos, a kompakt és a LED-izzók aránya egyaránt 25 százalék körüli a magyar háztartásokban, a maradék 25 százalékot pedig egyéb, például halogén izzók teszik ki

- derül ki az Inesa LED reprezentatív felméréséből; a gyártó szerint a korszerű fényforrások használata némiképp kedvezőbb arányt mutat az uniós számokhoz képest.

A LED-es fényforrásokat gyártó cég keddi közleménye szerint egy átlagos magyar otthonban 12 lámpatest és 19 égő található, az otthonok 54 százalékában pedig már van legalább egy LED-izzó. A magyarok többsége viszont csak a kiégett fényforrásokat cseréli, pedig a LED-es lámpák akár 90 százalékkal is kevesebbet fogyasztanak. Áruk így akár egy év alatt megtérül, ráadásul ötvenszer tovább tartanak, mint a hagyományos izzók, de még a kompakt fénycsövek élettartamát is négyszeresen meghaladják - írták.

A gyártó kutatása szerint a válaszadók 62 százaléka a konyha és a nappali megvilágítására a LED-fényt tartja a legjobbnak, több mint 50 százalékuk pedig az előszobába és a fürdőszobába is ilyet szeretne.

A közlemény felidézte, hogy az Európai Unióban 2020 után végleg eltűnnek a hagyományos izzók, amelyek fokozatos kivezetését 2009-ben rendelte el az unió.

Az Inesa LED felmérése ezer fő megkérdezésével, online adatfelvétellel készült. A minta a régió, a település típusa, a háztartás mérete alapján reprezentálja a magyarországi háztartásokat. Az adatfelvétel 2017 márciusával zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére