Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Április 17. 14:41, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Elenyésző az ittas vezetők száma az ünnepi időszakban

Elenyésző az ittas vezetők száma az ünnepi időszakban

Elenyésző számban fordul elő az ünnepi időszak alatt, hogy a járművezetők alkoholfogyasztást követően ülnének volán mögé

- mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr századosa az MTI-nek hétfőn a húsvéti fokozott rendőri ellenőrzések tapasztalatairól.
Nádházi Brigitta arról nem közölt pontos információt, hogy hétfő délig hány ittas vezetővel találkoztak a rendőrök, erről az összesítést kedden teszi közzé a rendőrség. Meglátása szerint azonban az állampolgárok tisztában vannak azzal, hogy ezekben a napokban fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak, ami minden esetben magában foglalja az alkoholszondás ellenőrzést is. Tájékoztatása szerint az ittas járművezetők légalkohol-koncentrációtól függően közigazgatási hatósági bírságra vagy akár a vezetői engedély bevonására is számíthatnak.

A százados ismertette, hogy a négynapos hosszú hétvégén a rendőrség fokozottan van jelen Magyarország közútjain, a szondáztatás mellett ellenőrzik a járművezetők okmányait, valamint a járművek műszaki feltételeit. Azok, akiknél mindent rendben találtak, ajándékot kapnak - jegyezte meg.

Az M1 aktuális csatorna információi szerint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság összesen 17 helyszínen állítja meg a autósokat, a motorosokat és a kerékpárosokat kedd hajnalig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.