Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. November 08. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Objektív Hírügynökség

Élelmiszer-hulladékkal etették a vaddisznókat

Élelmiszer-hulladékkal etették a vaddisznókat

Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás a kecskeméti jogosulatlan hulladékkezelési tevékenység ügyében – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Bács-Kiskun Megyei RFK sajtószolgálata.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást P. Béla 59 éves és Sz. Zoltán 54 éves kecskeméti lakosok ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfiak szóbeli és írásbeli megállapodást kötöttek, amely alapján Sz. Zoltán 10 darab vaddisznót adományozott P. Béla által vezetett Nonprofit Kft. részére, amelyek etetését az intézmény biztosította. A fenti állatok kecskeméti és városföldi vadfarmokon kerültek elhelyezésre és ellátásra. Ezeket a vaddisznókat, valamint saját állatai etetésére a megkötött megállapodás alapján 2010 évtől heti rendszerességgel szállított ki a Nonprofit Kft. területéről - P. Béla engedélye alapján - Sz. Zoltán a saját gépjárművével különböző, nem veszélyes hulladéknak minősülő élelmiszer hulladékokat.

A Nonprofit Kft. címére a Bács-Kiskun Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság hatósági engedély alapján jogosult helyi élelmiszerláncoktól élelmiszer-hulladékok beszállítására, és jogosult az ott elhelyezett állatokkal azokat feletetni, azonban arra vonatkozóan engedéllyel nem rendelkezett, hogy hulladékkezelési tevékenységet végezzen, a fenti címre jogszerűen beszállított élelmiszerhulladékot a fenti címről elszállítsa, attól eltérő helyen kezelje.

Az ügyben kirendelt hulladékgazdálkodási igazságügyi szakértői vélemény szerint a P. Béla intézménye engedély nélkül rendelkezett az élelmiszer-hulladékok kiszállításáról, amely élelmiszer-hulladékokat Sz. Zoltán jogosultság, engedély nélkül kezelte és azokat az állatokkal feletette. A kiszállított élelmiszer-hulladékok nem veszélyes hulladékok, ugyanakkor azok alkalmasak az emberi élet, az egészség, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére.

A rendőrség a nyomozást a napokban befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.