Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. December 19. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elcsitult a nemzetközi vita a médiaszabályozásról

Elcsitult a nemzetközi vita a médiaszabályozásról

A médiatörvény áprilisi módosítása lezárta a Magyarország és az Európa Tanács között fennálló vitát a médiaszabályozásról - mondta Koltay András. A Médiatanács tagja ezt annak a nemzetközi konferenciának a kapcsán mondta, melyet a médiaszabályozás aktuális kérdéseiről és kihívásairól tartottak az Európa Tanács, illetve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közös szervezésében kedden.

„Az Európa Tanács valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hosszabb ideje együttműködést folytat, melynek évzáró eseménye volt a mai, magyar és külföldi előadók részvételével lezajlott konferencia” – ismertette Koltay András. Elmondta az együttműködés a magyar médiaszabályozás Európában keltett vihara kapcsán jött létre. A közös munka első lépéseként megismerték egymást a felek. Az Európa Tanács megismerkedett a magyar szabályozás valódi tartalmával, és a gyakorlati alkalmazásával, a magyar fél pedig azokkal az elvárásokkal és ajánlásokkal, amelyek a médiaszabályozás területén léteznek.

„Az idén április elején történt törvénymódosítás felfüggesztette a médiatörvény szövegével kapcsolatos vitát. Habár a vita nem zárult le teljesen, sokat léptünk előre a kölcsönös megértés és egymás álláspontjának elfogadása felé” – hangsúlyozta Koltay András.

Eve Salomon, jogi és szabályozási tanácsadó megerősítette Koltay András szavait. Elmondta, jó pár probléma maradt, amely nem került orvoslásra, azonban a gyakorlati jogalkalmazásra koncentrálnak, nem akarnak feltétlenül további törvénymódosításokat kicsikarni.

Koltay András a mai konferenciáról elmondta, „előremutató, izgalmas beszélgetés volt, azonban a témából adódóan a párbeszédnek nem lehetnek lezárt pontjai, visszavonhatatlan konklúziói, hiszen a médiaszabályozás kérdései folyamatosan élénken foglalkoztatják az egész világot.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk