Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 23. 15:54, hétfő | Sport
Forrás: MTI

EL-selejtező - Rossi: alázatos játékkal sikerülhet a bravúr a Honvédnak

EL-selejtező - Rossi: alázatos játékkal sikerülhet a bravúr a Honvédnak

Marco Rossi vezetőedző szerint alázatos játékkal a Budapest Honvéd kiharcolhatja a továbbjutást az orosz Anzsi Mahacskala ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójában.

"A kapunktól 25-30 méterre fel kell tolni a védekezésünket, illetve ha nálunk van a labda, akkor azt őriznünk kell és bátran játszani. Két lábbal a földön kell járnunk és alázatos futballal sikerülhet meglepetést okoznunk" - adta meg a reménybeli siker receptjét a kispestiek olasz trénere a klub hétfői sajtótájékoztatóján.
Rossi arra a kérdése, hogy a Honvéd egygólos hátrányban mennyire fog támadóan fellépni a csütörtöki, hazai visszavágón, viccesen úgy felelt, hogy mind a tíz mezőnyjátékossal támadni fog, s 10-0-s eredményt vár. Komolyra fordítva a szót pedig azt mondta, olyan kiváló játékosoknak, mint Samuel Eto'o, vagy éppen Jurij Zsirkov, nem szabad túl nagy szabad területet adni, mert az végzetes lehet, ezért a biztonságos játékra is nagyon ügyelni kell majd.
"Azt kaptuk, amit vártunk. Ennek megfelelően az első meccs után is az Anzsi az esélyesebb, de a pályán úgy érzem, meccsről meccsre egyre szervezettebbek vagyunk" - mondta Debreceni András védő, aki hozzátette, szerinte több van ebben a társaságban, mint amit eddig mutatott.
George F. Hemingway klubtulajdonos úgy vélekedett, a csapat "jól helytállt" Moszkvában, s különösen értékes ez annak fényében, hogy Vécsei és Vernes személyében már két akadémista is pályára lépett a Honvédban. Megjegyezte, saját meglátása alapján az együttes 60 százalékos formában van, és szeptemberre érheti el a 100 százalékot. Ezt azért tartotta fontosnak elmondani, mert nem szeretne a bajnoki szezon során azzal "takarózni", hogy a nemzetközi kupaszereplés sokat kivett a játékosokból.
A jegyárakat illetően elmondta, ugyanannyiba kerülnek majd a belépők, mint az albán Flamurtari elleni 1. fordulóban, mert azt szeretné, ha közel telt ház lenne az Anzsi ellen a Bozsik Stadionban. A találkozó csütörtökön 18:30 órakor kezdődik.

Címkék: Labdarúgás-EL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.