Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Március 29. 14:31, szerda | Külföld
Forrás: MTI/AFP/Reuters/APA

El akarták rabolni Enzo Ferrari holttestét

El akarták rabolni Enzo Ferrari holttestét

Enzo Ferrari földi maradványainak ellopását tervezte egy olasz bűnbanda, hogy váltságdíjat követeljen érte a néhai versenyautó-tervező, a Ferrari autógyár alapítója családjától vagy vállalatától.

A ritka, bár nem példátlan bűncselekményre, melyet több mint két éve tervezgettek, egy fegyver- és drogcsempészettel foglalkozó 34 fős szardíniai bűnszövetkezet felgöngyölítése során derült fény - közölték az olasz hatóságok a kedd hajnali tömeges letartóztatások után.

Az 1988-ban, 90 évesen elhunyt autótervező és gyáralapító a modenai San Cataldo temető egyik kápolnájában nyugszik, nem messze a maranellói Ferrari-gyártól. A hatósági vizsgálat szerint a banda már több terepszemlét is tartott az akció előkészítésére.

Olaszországban már több koporsólopás történt. Zsarolási célból ellopták például 1992-ben egy neves labdarúgó autóbalesetben négyévesen elhunyt fia, Raffaele Bagni földi maradványait.

A zsarolási célú olaszországi holttestrablásokból merítettek ötletet 1978-ban Charlie Chaplin koporsójának svájci tolvajai, egy lengyel és egy bolgár autószerelő, akiknek történetét Xavier Beauvois francia rendező is feldolgozta 2015-ben bemutatott, A hírnév ára című filmjében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése