Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Április 29. 14:43, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Éjjeli pacsirtáktól visszhangoztak az utcák

Éjjeli pacsirtáktól visszhangoztak az utcák

Csütörtök este (április 28-án) útnak indultak a középiskolás diákok, hogy eleget tegyenek egy régmúlt időkre visszatekintő hagyománynak és szerenádot adjanak tanáraiknak.

Ismét elmúlt egy tanév. Mindez csak akkor tudatosul bennünk, mikor harsognak a dalok éjjel egy-egy ablak alatt. Hallgathattuk mi városlakók és persze a tanárok egyaránt a lovaskocsikról kurjongató fiúkat-lányokat, gitárzenére dalolva. Csak egy gyertyaláng világította meg arcukat, de e kicsiny fénynél is jól látszottak kettős érzéseik: az önfeledt boldogság, de ugyanakkor az elválás fájdalma is.

Persze mindenki visszagondol egy kicsit azokra az időkre, mikor még ő tette ugyanezt. Milyen szép is volt, amikor a szigorú tanárunk felhívott a lakásába és megkínált egy kupicával. Ekkor még nem engedi, hogy tegezzük, csak ha sikerülnek a vizsgáink, vagy 5 év múlva, az első érettségi találkozón. S milyen vicces volt, mikor kosárban engedte le nekünk a tanárunk a bort és a pogácsát. Hogy fáztunk eleinte a lovaskocsin, de aztán hajnaltájban már kimelegedtünk a sok röhögéstől, dalolászástól és persze az itókától. Elcsigázottan verődtünk össze újra még egy utolsó nagy őrültségre a ballagás előtt. Szinte nem aludtunk semmit sem, de a Bolondballagás is fergeteges hangulatban telt. Hát ezek voltunk mi. S milyenek a mostani diákok? Semmiben sem különböznek tőlünk. Na igen, lehet hogy a technika vívmányai már belopták magukat ezekbe az eseményekbe is és jó néhány szelfi készült az éjjeli dalolásról, lovaskocsizásról, de a dalok ugyanazok maradtak és az érzés évek múltával sem változott. Egy korszak lezárult életükben, de ugyanakkor a kapuban kopogtat a JÖVŐ!

Címkék: dalok, diákok, szerenád, tanév

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.