Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 02. 10:21, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Együtt ünnepeltek az egészségügyben dolgozók

Együtt ünnepeltek az egészségügyben dolgozók

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Városunkban június 27-én a városháza dísztermében köszöntötték a kórházi és egészségügyi dolgozókat.

- Ez a hetedik olyan Semmelweis-nap, amikor én is köszöntőt mondok. Elsőként szeretném megköszönni minden dolgozónak azt az elképesztő türelmet, lelkiismeretet, mosolygást, melyet ebben az évben és minden évben a betegekért és a kórházért megtesz. Ennek az az ékes bizonyítéka, hogy egyre több olyan betegünk van, aki távolabbról jön (Budapestről, Szegedről), mert kórházunk híre egyre jobb. Mindezt egyértelműen a dolgozóknak köszönhetjük, kezdve az orvostól, a szakdolgozókon, ápolókon keresztül a kertészig, aki ha csak két szót is szól a beteghez, de azt mosollyal teszi. Ezek az emberek magukénak tekintik a kórházat, ezért teszik olyan jól a dolgukat. A lelkiismeretesség mindig és mindenkor, még éjszaka is hajtja az egészségügyben dolgozókat arra, hogy fáradtságot, kimerültséget nem ismerve segítsék a rászoruló embertársaikat - mondta köszöntő beszédében dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes.

Csányi József polgármester városunk önkormányzata nevében szólt a megjelentekhez:
–Amióta Félegyháza polgármestere vagyok, elmondhatjuk, hogy a szerencse mellénk szegődött. A leépítésekkel szemben – bár még nem olyan mértékben, mint szeretnénk – az egészségügy a fejlődés útjára tudott lépni. A kórházban történt felújítások és változások és a régi SZTK felújítása hosszútávon tudja szolgálni a betegek gyógyítását, és egyre több energia fordítódik a betegségek megelőzésére is. A legnagyobb tisztelettel szeretném megköszönni önöknek azt a heroikus küzdelmet, amit nap, mint nap az egészségünk érdekében végeznek.

A köszöntő beszédeket követően dr. Lugosi Henrietta adjunktus emlékezett meg a magyar egészségügy napjának névadójáról Semmelweis Ignácról.

Az ünnepség fénypontjaként pedig oklevéllel és virágcsokorral ismerte el dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes és dr. Svébis Mihály főigazgató a kiemelkedő munkát végző kollégák éves tevékenységét.

Kórházért elismerő oklevelet vehetett át:
Dr. Letoha Viktória osztályvezető főorvosnő és Kispál Józsefné vezető ápoló

Főigazgatói dicséretben részesült:
Tormási Jánosné ápoló és Kasza Klára munkaügyi csoportvezető

Kiváló Kórházi Dolgozó elismerésben részesült:
Góg Norbert fizioterápiás asszisztens

Kiváló ápoló címet kapott:
Kulik Irén ápoló krónikus belgyógyászat

Kiváló asszisztens oklevelet vehetett át:
Lénártné Bárdos Zsuzsanna laborasszisztens

Kiváló előadó elismerésben részesült:
Turcsányiné Fekete Éva pénztáros

Kiváló szakmunkás díjat vett át:
Varga Roland festő

2019-ben jubileumi jutalomban részesülnek:
25 éves munkaviszonyuk elismeréseként: Borzainé Kiss Zsuzsanna gyógytornász, dr. Tóth Zsoltné röntgen asszisztens – tüdőgondozó, Fábián Viktória gyógytornász, Rádiné Felföldi Mónika röntgen asszisztens - tüdőgondozó.

30 éves munkaviszonyuk elismeréseként: Juhász Katalin ápoló - sürgősségi fogadóhely, Tóthné Kovács Anikó asszisztens - belgyógyászati szakrendelés, Nagy Béláné asszisztens - diabetológiai szakrendelés, Mohácsiné Nagy Erika ápoló - mozgásszervi rehabilitáció, Molnár Erika ápoló - krónikus belgyógyászat, Bodor Ádám szakács - élelmezési csoport.

40 éves munkaviszonyuk elismeréseként: Tóth Mihály kazánfűtő - műszaki csoport, Szabó Gáborné ápoló - kardiológiai rehabilitáció, Fazekas-Szűcs Istvánné ápoló - kardiológiai rehabilitáció, dr. Perlaki Pál főorvos - kardiológiai rehabilitáció, Lénártné Bárdos Zsuzsanna laborasszisztens - labordiagnosztika, Mátyás Péter Judit röntgen asszisztens - radiológiai szakrendelés.

A védőnői szolgálat jubileumi elismeréseit Tarjányi Gabriella vezető védőnő adta át dr. Szendreiné Lőrincz Angéla és Szolnoki Irén részére.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerésében részesült: Beszéné Német Adrienn ápoló, Szabóné Kónya Erzsébet pszichiátriai asszisztens, Víg Katalin diplomás ápoló/szociális gondozó.

Az ünnepséget Tarjányi Rita és Tarjányi Gabriella gyönyörű cselló és klarinétjátékával tette emlékezetessé.

(Képek: Félegyházi Közlöny - Fantoly Márton)

Címkék: semmelweis nap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.