Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Szeptember 24. 08:45, kedd | Helyi
Forrás: PR cikk

Egyszerű és gyors vacsora tippek

Egyszerű és gyors vacsora tippek

Amikor este hullafáradtan hazaérsz a munkából, legkevésbé arra van kedved, hogy még egy órát robotolj a konyhában azért, hogy valami finom vacsit tégy az asztalra. A jó hír, hogy nem kell feltétlen felforgatnod a konyhád és az estédet azért, hogy – akár meleg – vacsorával várd haza a családot. Mutatunk most néhány szupergyors vacsora ötletet, amikben az az igazán jó, hogy egytől egyig mind percek alatt összedobható laktató fogások. Ezek után tuti nem kell üres gyomorral lefeküdnöd.

Mexikói egylábosos penne
Ennek az ételnek két előnye is van: az egyik, hogy alig 15 perc alatt kész lehetsz vele, a másik pedig, hogy nem kell utána sokat mosogatni. Gyakorlatilag minden hozzávaló megy egy lábosba, majd együtt fő meg az egész. Annyit tegyél még meg, mielőtt bedobálnád az alapanyagokat, hogy vágj kockára egy szál kolbászt és pirítsd a zsírjára. A kockákat vedd ki, a kolbász zsírján pedig hirtelen forgass át apróra vágott zöld, sárga, és piros kaliforniai paprikát, hogy jó színes legyen az étel. Az átforgatott paprikákat húzd félre a lábos egyik oldalába, majd tény melléjük konzerv vörös babot, kukoricát, egy kis felkockázott paradicsomot, krémsajtot, sót, borsot, cayenne borsot, egy kis ízesített paradicsom pasztát, majd természetesen a pennét, Öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi, és hagyd összefőni a hozzávalókat a pennével. Ha ez kész, mehet vissza bele a kolbász, jöhet a tálalás és a sok-sok sajt a tetejére.

Kuszkuszos csicseriborsó saláta
Az egészséges vacsorák sorából kihagyhatatlan ez a saláta. A kuszkuszt sózd meg, majd annyi forró vízzel öntsd fel, hogy ujjnyira ellepje. Fedd le, hagyd tíz percig állni, míg magába nem szívja a vizet. Közben a csicseriborsót öblítsd le, csepegtesd le, és tedd egy tálba. adj hozzá negyedekre vágott paradicsomot, majd mikor a kuszkusz megpuhult, egy villával azt is pakold hozzá. Locsold meg ízlésed szerint például egy citromleves-olajos öntettel, majd szórd meg a tetejét apróra vágott petrezselyemmel vagy más zöldfűszerrel a szád íze szerint.

Serpenyős gombás rizs
Egy wokos serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá egy kis vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd meg, adj hozzá gombát, kakukkfüvet és szójaszószt. Kevergesd 5 percig, amíg a gomba meg nem pirul egy kissé. Sózd, borsozd. Közben a rizst főzd meg zöldségleves alaplében, ha kész, szűrd le és öntsd a gombás keverékhez. Keverd össze, add hozzá a vajat és kavargasd addig, amíg el nem olvad és kész is a gombás rizs!

Bundázott avokádó mártogatóssal
Az avokádókat vágd félbe és óvatosan emeld ki a magjukat. Mindegyik fél avokádót vágd 3 gerezdre. Sózd és borsozd őket. A gerezdeket forgasd meg a teljes kiőrlésű lisztben, a felvert tojásban, végül a házi zsemlemorzsában. A zsemlemorzsába nyomj egy gerezd fokhagymát és szórj hozzá zöld fűszereket. A sütőt melegítsd elő és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd kb. 10-15 percig a bundázott avokádókat. Tálald fokhagymás joghurttal vagy házi majonézzel, ahogy csak kedved tartja.

Tortilla tekercs
Nem feltétlen kell túlgondolni egy hétköznapi vacsit. Erre a lehető legjobb példa egy finom tortilla tekercs. Csak annyi a dolgod, hogy 2-3 pár perc alatt megsüsd a tortilla lapot (lehet kapni teljes kiőrlésű és gluténmentes változatban is), majd megtöltsd. Tehetsz bele tonhalat, paradicsomkarikákat, olajbogyót, de készítheted csirkés változatban is valamilyen öntettel. Mehet bele avokádó, gomba, kaliforniai paprika, bab, kukorica, annak függvényében, hogy milyen irányba mennél el vele… Mexikói lenne? Esetleg mediterránabb? Halmozz minden hozzávalót a tortilla lap közelébe, majd hajtsd össze. Készíts mellé valamilyen salátát, így még laktatóbb lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.

2024. Május 07. 09:19, kedd | Helyi

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.

2024. Május 07. 08:49, kedd | Helyi

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

Hidegfront érkezett megélénkülő széllel és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.