Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 04. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Egységes nemzetközi zöldség és gyümölcs beszerzési szabályzatot adott ki a Lidl

Egységes nemzetközi zöldség és gyümölcs beszerzési szabályzatot adott ki a Lidl

Magyarországon február 1-jétől vezették be - közölte a Lidl Magyarország Bt. pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a világ 29 országában jelen lévő Lidl egységes nemzetközi irányelveket dolgozott ki egyebek mellett a zöldségek és gyümölcsök termelésére, beszállítására. Az áruházláncnak éves szinten mintegy 67 ezer tonna terményt átadó magyarországi beszállítók már a közzétett irányelvek alapján végzik munkájukat.

Az áruházlánc beszerzési szabályai rögzítik mindazokat a termelésre, beszállításra, átláthatóságra és fenntarthatóságra vonatkozó szigorú minőségi elvárásokat, amelyeket a Lidl - földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül - partnereivel szemben támaszt.

Közölték, Magyarországon minden Lidl partnernek rendelkeznie kell a GlobalG.A.P. tanúsítvánnyal (jó mezőgazdasági gyakorlat - a tanúsítvány igazolja, hogy a vállalkozás teljesíti az élelmiszerbiztonság törvényi és beszállítói követelményeit), az ISO szabványokhoz hasonló, kifejezetten a mezőgazdasági termesztésre vonatkozó nemzetközi minőségbiztosítási tanúsítvánnyal.

Hozzátették, a Lidl szabályzata a hatósági határértékeket illetően a törvényi előírásoknál is jóval szigorúbb önkorlátozást ír elő az áruházlánc partnerei számára.

Magyarországon elsősorban a kistermelőket gazdasági csoportokba fogó Termelői Értékesítő Szervezetektől (TÉSZ) és a Lidlnek közvetlenül termesztő nagytermelőktől érkeznek a friss zöldségek és gyümölcsök a lánc polcaira.

A Lidl az MTI kérdésére közölte, az irányelvek bevezetése a termények árára nincs hatással.

A Lidl magyar zöldség-gyümölcs stratégiai beszállítóinak száma közel 30. A partnereken keresztül több mint 800 magyar termelő szállít a Lidl Magyarország számára zöldséget és gyümölcsöt évente több mint 16 milliárd forintért - tájékoztatott a bt.

Címkék: gyümölcs, lidl, zöldség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.