Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Egyre többen próbáltak meg élni a családvédelmi akcióterv lehetőségeivel

Egyre többen próbáltak meg élni a családvédelmi akcióterv lehetőségeivel

A népességfogyás nem a múlt, hanem a jelen és a jövő problémája, amire minden felelős politikai vezetésnek valamilyen módon reflektálnia kell - mondta a Nézőpont intézet elemzője az M1 vasárnap esti műsorában.

Tóth Erik hangsúlyozta: Orbán Viktor miniszterelnök közel félórás beszéde a budapesti demográfiai konferencián összefoglalta a magyar jobboldali nemzetépítési stratégia legfontosabb pontjait és kijelölte a jövőbeli cselekvések irányát is.

Hozzátette: az a jobboldali gondolat, amely a családokat helyezte mind a gazdaságpolitika, mind a családtámogatási rendszer középpontjába, egyre népszerűbb Magyarországon. Ez abban is megmutatkozik, hogy a családvédelmi akcióterv bejelentésének hatására egyre többen próbáltak meg élni a lehetőségekkel - mondta.

Az elemző arról is beszélt, hogy az elmúlt 3-4 évben a közös gondolkodásnak köszönhetően a visegrádi országok mindegyikében hoztak valamiféle gazdasági, politikai vagy társadalmi intézkedéseket annak érdekében, hogy a demográfiai kérdést orvosolni tudják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.